– Vi får et innblikk i hvordan de faktisk jobber med dette ute i bransjen, sier frontend-studenten.

– Jeg føler at studiet er svært aktuelt om dagen, da digitale plattformer blir mer og mer brukt både i utdanning og arbeidssituasjoner, forteller Hege Bjørkedal (32). Hun studerer frontend-utviklingnett, et studium hvor koding, web- og UX-design står i fokus. Studiet gir kompetanse for praktisk arbeid, noe Hege merker godt i sitt utdanningsløp.

– Det er veldig fint å produsere mens man studerer, som i mitt tilfelle er en bra læringsmetode. «Learning by doing» er den absolutt beste måten å lære på, sier hun.

Kombinerer studiene med jobb

Hege valgte frontend-utvikling fordi hun alltid har vært interessert i arbeidet bak nettsider og apper. 

Alt vi lærer er knyttet sammenHege Bjørkedal

– Jeg har alltid vært fascinert over hvordan nettsider og apper ser ut og oppfører seg. Derfor hadde jeg lyst til å lære meg å kode selv, forteller hun.

Som nettstudent kan man studere hvor man vil, når man vil. For Hege og hennes livssituasjon, passet dette perfekt.

– Jeg er godt etablert med hus, mann og jobb på bygda på Sunnmøre. Da var det ikke helt enkelt å skulle flytte på seg, så dermed passet det perfekt med nettstudier. I tillegg kan man jobbe når på døgnet man vil, som er flott for meg som jobber 100% ved siden av, sier hun. 

Hun fortsetter: 

– Ved å kunne studere når man selv ønsker det, kan man med god samvittighet ta seg en tur på for eksempel hytta, og ha med seg datamaskinen. Det er deilig å kunne studere der du selv vil, så lenge du har nettilgang. I tillegg kan du nye finværet når det endelig kommer til Sunnmøre!

Tydelig kobling til arbeidslivet

Gjennom det digitale klasserommet opplever Hege at hun får gode diskusjoner og hjelp fra både medstudenter og faglærerne.

– Vi studenter chatter nesten daglig på Discord, og diskuterer oppgavene og problemene vi møter, forteller hun.

Hun opplever at koblingen til bransjen gjennom studiet er tydelig. 

– Studiet er praktisk lagt opp, så jeg ser for meg at vi får et innblikk i hvordan de faktisk jobber med dette ute i bransjen. Alt vi lærer er knyttet sammen, og jeg får bruk for det på tvers av emnene, forteller hun.

Hvor håper du at veien går etter at du er ferdig hos Noroff?

– Jeg håper at jeg får en relevant jobb hvor jeg kan fortsette å utvikle meg, avslutter hun. 

Studiet i frontend-utvikling tilbys som nettstudier og på campus i Bergen, Oslo og Kristiansand.

Neste oppstart av frontend-utvikling på nett er 19. oktober. Studiet har løpende opptak, som betyr at du kan sikre deg din studieplass nå.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top