Studentboligmangelen som rammer studenter over hele landet, kan føre til bekymring for mange. Hos Noroff er muligheten for å starte med studier like tilgjengelig, selv uten studentbolig.

Per 15. august har 20.461 studenter sikret seg studentbolig, ifølge studentsamskipnadene. Samtidig står 10.501 studenter i kø for å få en bolig.

Lavest dekningsgrad er det i Oslo hvor det er studentbolig til 12,19 prosent av studentene. Studentsamskipnaden i Agder og Studentsamskipnaden på Vestlandet har en dekningsgrad på henholdsvis 13,48 og 13,56 prosent.

Det er ikke bare vanskelig for studentene å finne bolig, det har også blitt dyrere. Leieprisene hatt en historisk økning den siste tiden. På ett år har de økt med 9,3 prosent på landsbasis, ifølge tall fra Eiendom Norge, som er bransjeforeningen for eiendomsmeglerforetak.

Fleksibel leveransemodell

Rektor på Noroff Høyskole, Beathe Due, blir bekymret for at studenter som har søkt studieplass ikke starter på ønsket studium på grunn av boligmangel.

– Samfunnet vårt har behov for kompetanse, og det å få høre at noen ikke kan begynne på et studium fordi de ikke får seg bolig i nærheten av campus gjør vondt. 

Hun påpeker at det ikke er lett å være student i dag med både boligmangel og skyhøye priser. 

– Når vi ser på situasjonen studenter nå står i er jeg veldig glad for at Noroff har en så fleksibel leveransemodell. Jeg vil varmt anbefale studenter som ikke har fått seg et sted å bo i nærheten av Oslo eller Kristiansand om å starte som nettstudent. 

Noroff Høyskole tilbyr campusstudier i Kristiansand, nettstudier og Online PLUS. Studentene får akkurat samme undervisning og veiledning. 

– Det betyr at om du ennå ikke har fått bolig kan du starte din utdanning hos oss og be om å bli overført til Kristiansand når dette er i orden, og ha akkurat samme studieprogresjon som de andre studentene. Ikke la boligmangelen stoppe deg i å ta en ettertraktet utdanning, sier Due. 

Studiestart var 14. og 15. august. Det er mulig å søke studieplass frem til én uke etter studiestart. Se oversikt over ledige studieplasser her.

 


Studietilbud ved Noroff Høyskole

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top