Søknadsprosess Noroff Høyskole

For søknad til Noroff Høyskole kan du velge mellom å søke via Samordna Opptak eller lokalt på våre nettsider. Du trenger ikke søke begge steder.

Søknad via lokalt opptak

Lokalt opptak er innsøking direkte til skolen via vårt eget søknadsskjema. Dette kommer du til ved å trykke på den grønne knappen under.

Innsøking til lokalt opptak egner seg for dem som ønsker snarlig bekreftelse på opptak. Så snart man har lastet opp tilstrekkelig dokumentasjon, kan man få tilbud om studieplass.

Lokalt opptak gjør det også enklere å søke eventuelt fritak av fag for tidligere utdanning/kompetanse, søke på enkeltemner, etc. Dette kan du beskrive i søknadsteksten.

Søk Noroff Høyskole
klasseroms- og nettstudier

Søknad via Samordna Opptak

Du kan benytte Samordna Opptak til å søke på Noroff Høyskole, i perioden hvor denne portalen er åpen.

Noroff Høyskole har siden oppstarten i 2012 kunnet tilby studieplass til alle kvalifiserte søkere som har søkt våre studieprogram i Samordna Opptak. Vi regner med at vi også i år vil kunne tilby studieplass til alle kvalifiserte søkere.

1. februar hvert år åpner Samordna opptak (SO) sine søkersider. Noroff Høyskole bruker dette som en søknadsportal på lik linje som de fleste andre høyere utdanningsinstitusjoner. Du kan derfor søke via Samordna opptak når du skal søke på Noroff Høyskole.

Ulike tidsfrister

Legg merke til at det er ulike frister for søknader i SO.

15. april er den vanlige søknadsfristen. Frist for innsending av dokumentasjon er 10. mai for deg som har 15. april som søknadsfrist.

1. mars er fristen for følgende søknader:

  • Tidlig opptak
    (Eksempelvis ved behov for avklaring i forhold til arbeid, skole e.l.)
  • Særskilt vurdering
  • Utenlandsk videregående utdanning utenfor Norden
  • Realkompetanse
    (Utdanning og erfaring som til sammen kan dokumentere at man er på nivå med opptakskravene)

Frist for innsending av dokumentasjon er 20. mars for deg som har 1. mars som søknadsfrist.

Krav til dokumentasjon

For at vi lettere skal kunne behandle din søknad er det viktig at du sender inn rett informasjon så tidlig så mulig. Du finner mer informasjon her for hva du skal sende inn.

Merk at frist for innsending av dokumentasjon er senere enn søknaden. Det viktigste er å få registrert sin søknad innen søknafristen, så kan dokumentasjonen ettersendes.

Opptak på grunnlag av utenlandsk utdanning

Har du videregående utdanning fra utlandet finner du mer informasjon om dette her. Har du utdanning fra utenfor Norden skal du sende søknaden din til Samordna Opptak. Følg anvisning som står på følgeskjemaet ditt. Dette finner du når du logger deg inn i nettsøknaden på Samordna Opptak sine sider etter fristen for å søke har utløpt.

Gå til Samordna Opptak

Studiekontrakt

Når søker aksepterer mottatt tilbud om studieplass, blir studiekontrakten bindende for både studenten og skolen.

Spørsmål om søknadsprosessen?

Mange spørsmål om søknadsprosessen er besvart på vår FAQ-side. Du kan også lese om regler for opptakskrav, og finansiering av studiet.

Ring oss gjerne på 38 00 00 00, send en privat melding via facebook, eller send mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. med dine spørsmål.

Top