14. mars har Noroff oppstart på 14 fremtidsrettede utdanninger på nett: – Er du klar for å studere, er det bare å hoppe i det. 

Du behøver ikke å vente til august med å ta fatt på drømmestudiet ditt. 14. mars har Noroff oppstart på 14 utdanninger innen teknologi og digitale medier. Det er fortsatt mulig å sikre seg studieplass til oppstarten, som i sin helhet er nettbasert.

– Er du klar for å studere, er det egentlig ingen grunn til å vente. Det er bare å hoppe i det, sier Linda Stiberg-Jamt, leder for opptak og studentrekruttering ved Noroff.

– Søker du opptak til våre studier i mars, slipper du å vente helt til august. Fordelen er at du kommer raskere i gang hvis du vet hva du vil studere, sier Stiberg-Jamt.

Alle Noroffs studieprogrammer har et sterkt digitalt DNA, og inkluderer studieløp innen IT, 3D, lyd og film, markedsføring, design og maskinlæring. 

Tech-bransjen trenger deg

Nylig ble NHOs kompetansebarometer for 2022 lansert, dette er en undersøkelse av kompetansebehovet blant norske bedrifter. Årets kompetansebarometer viser at det er et stort behov for og mangel på ansatte med fagskoleutdanning. Så mange som 1 av 2 bedrifter melder at det er behov for fagskoleutdannede i deres rekruttering. Fagskoleutdanning er det andre mest etterspurte utdanningsnivået, etter videregående opplæring med yrkesfaglige utdanningsprogram. I årets barometer oppgir også rundt 45 prosent at de har et udekket IKT-behov, og for 10 prosent gjelder det i stor grad.

Vi ser et økende behov for hands-on kompetanse i mange stillingsutlysningerLinda Stiberg-Jamt

– Vi ser et økende behov for hands-on kompetanse i mange stillingsutlysninger. Spesielt ser vi et stort behov for IT-kompetanse, UX-, grafisk- og digital kompetanse, forklarer Stiberg-Jamt.

Hun fortsetter: 

– Jo raskere du er ferdig med utdanningen, jo raskere vil du ha mulighet til å lande drømmejobben, sier Stiberg-Jamt.

Linda Stiberg-Jamt, leder for opptak og studentrekruttering. Foto: Magnus Wintersborg

Kombiner studiene med jobb og familieliv

Nettstudier passer ypperlig for dem som ønsker å kombinere studiene med jobb, familieliv, eller andre forpliktelser.

– Nettstudier kombineres lett med jobb og familie ved at du kan legge opp til studier på kvelder og i helgen om det er det som passer deg best. Nettstudier passer bra for dem som har selvdisiplin til å jobbe selvstendig og strukturert med faget, og som selv påser at oppgavene blir gjort og levert innen tidsfrist, forklarer Stiberg-Jamt.

Nettstudier ved Noroff har ingen fysisk oppmøte, og dermed kan man bo hvor man vil, så lenge man har tilgang til datamaskin og internett. Er du bekymret for at studiene skal gå ut over ferien, har Stiberg-Jamt en beroligende beskjed:

– Selv om du starter i mars, vil du likevel ha sommerferie slik at studiene ikke går ut over allerede planlagt ferie.

Løpende opptak

Noroff har løpende opptak på alle studier. Det vil si at søknaden din blir behandlet så fort du har sendt den inn og laste opp nødvendig dokumentasjon. Det er den første kvalifiserte søkeren som får plassen. 

– Opptakskravene vil variere noe med tanke på alder, men hovedregelen er at du må dekke kravet til generell studiekompetanse. Om du er usikker på om du kvalifiserer, er det helt uforpliktende å legge inn en søknad og få en vurdering av oss, sier Stiberg-Jamt. 

Du kan fortsatt sikre deg studieplass til oppstarten 14. mars. Under finner du en oversikt over hvilke studier som har oppstart.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2023.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst

Bli dataanalytiker og få en nøkkelrolle i bedriften. Behovet for dataanalytikere er enormt i de fleste bransjer i dag og i fremtiden.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Med anvendt maskinlæring kan du lære systemer å lære fra data. Bli attraktiv for jobber innen kunstig intelligens og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Bli 3D-designer og skap estetiske miljøer til spill, film og andre bransjer. Studentene lærer fotogrametri, 3D-miljøer, modelleringsteknikker og karaktermodellering.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1+1 år
  60+60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top