Ifølge NOKUT har det aldri vært flere fagskolestudenter i Norge. Det er ikke så rart - denne typen kompetanse er nemlig svært etterspurt i arbeidsmarkedet.

NOKUT har for tredje år på rad gjennomført undersøkelsen som viser hvordan fagskolestudentene rundt om i landet opplever kvaliteten på sitt studium. Nesten 7000 studenter fra hele 67 ulike fagskoler har deltatt på undersøkelsen.

Resultatet viser at fagskolestudentene i all hovedsak er svært fornøyde med kvaliteten på utdanningen sin. Les hele artikkel fra NOKUT her

«»

Foto: Jeanette L. Bækkevold

Kompetanse rettet mot bransjen

Fagskoleutdanning er for noen et litt ukjent begrep, men forklaringen er enkel. Utdanning på fagskole er en høyere yrkesrettet utdanning. Utdanningen har en varighet på alt fra et halvt til to studieår. På engelsk blir gradsbetegnelsene professional degree brukt for ettårig fagskoleutdanning og higher professional degree for toårige programmer. Utdanning på fagskole gir en kompetanse som er ettertraktet i arbeidsmarkedet.

Les om noen av våre tidligere studenter på Noroff Fagskole:

 Sander: – Jeg fikk jobb allerede første året av studiet 

Helene Marie: – Jeg startet på studiet i håp om å få ny jobb, og det har jeg allerede fått 

Astrid (24) studerte grafisk design og fikk fast jobb to måneder etter nettstudiene 

Sverre fikk jobb seks måneder før han fullførte studiet i nettverk og IT-sikkerhet 

Gjennom Noroff Fagskole får du digital kompetanse rettet mot bransjen du ønsker deg en fremtid innen. Fagskoleutdanning er generelt en mer praktisk og bransjenær utdanning hvor du jobber hands-on med relevante problemstillinger gjennom studietiden din. Anser du deg selv som en person som er mer praktisk rettet, men likevel ønsker å ta høyere utdanning? Da kan en fagutdanning hos Noroff være det rette for deg.

Klar fra første arbeidsdag

Fordelen med en fagskoleutdanning er at du vil få en kompetanse som vil kunne tas i bruk fra første dag etter studiet- du er altså job ready når du kommer ut i arbeidslivet. Hos Noroff utdanner vi first movers og vi legger vår stolthet i å ha en lærerstab som er faglig kompetent, og som har en passion for sitt fagfelt.

Noroff Fagskole tilbyr en rekke studier både på campus og på nett, inne markedsføring, design og kommunikasjon, lyd og film, 3D og interaktive medier og IT. Alle studieprogrammene er utvikler i samarbeid med arbeidslivet.

Allerede 12. januar er det oppstart av en 13 spennende nettstudier. Studiene er lagt opp slik at du enkelt kan tilpasse utdanningen til din hverdag. Med nettstudier kan du altså studere hvor du vil og når du vil, og samtidig få identisk vitnemål med studentene på campus. Alle studiene er godkjent av Lånekassen. Les mer om studier med oppstart 12. januar her

I sommer besluttet studentrådets sentralstyre på Noroff at Noroff Fagskole melder seg inn i Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF). ONF er en studentorganisasjon som organiserer 15 000 fagskolestudenter over hele landet, og som jobber for å fremme fagskolestudentenes sak der beslutninger fattes. Les mer om dette medlemskapet her. Utdanning på fagskole gir studiepoeng, og 60 studiepoeng tilsvarer ett års utdanning. Alle utdanningstilbudene er NOKUT-akkreditert, og er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Hvis du har et ønske om videre utdanning kan en toårig fagutdanning forlenges med et tredje studieår i utlandet som leder frem til bachelorgrad.

 

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Fagskolestudier ved Noroff:

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top