24-åringen har studert både digital markedsføring og grafisk design. I dag jobber hun som markedskoordinator. Markedsførere har blitt essensielle for alle bransjer, sier hun.

Jeg skulle egentlig begynne på mitt andre år i illustrasjon i England, men valgte heller grafisk design hos Noroff, sier Astrid Sæbø (24).

Hun har studert både grafisk design og digital markedsføring som nettstudier.

Etter to år med grafisk design ville jeg utdanne meg videre, og fikk råd fra lærerne på Noroff om hvilke studier som ville passe til utdanningen min. Da var digital markedsføring det perfekte valget, forteller hun engasjert.

Jeg fikk jobb to måneder etter endt utdanning. Jeg flyttet til Oslo og ble markedskoordinator hos et finansselskap. Jeg er ansvarlig for prosjekter og sosiale medier, sier Astrid.

«"

Selvdisiplin og gode rutiner

24-åringen forteller at det var en tilvenningssak å gå fra å studere på et universitet til å bli nettstudent.

Det gjelder å etablere gode rutiner, da går tiden fort og plutselig er du ferdig utdannet. Astrid Sæbø

Plutselig måtte jeg lære meg mye om selvdisiplin og holde fokus når man er eksponert for flere distraksjoner hjemme. Det gjelder å etablere gode rutiner, da går tiden fort og plutselig er du ferdig utdannet, ler hun.

Som nettstudent kan man likevel være del av et studentmiljø.

Selv om alt er digitalt og man ikke møter medstudentene sine, etablerer man en god kommunikasjon gjennom forumet som brukes. Jeg opplevde at de andre studentene var glade for å hjelpe hverandre. Når det kom til det sosiale fikk jeg se vennene mine hele tiden siden jeg studerte hjemme. Det var et stort pluss, smiler hun.

«"

Studentarbeid laget av Astrid.

Får bruk for begge studiene i jobben

Studiet i digital markedsføring har hjulpet meg å forstå markedsføring på et dypere sett. Astrid Sæbø

Studiet i digital markedsføring har hjulpet meg å forstå markedsføring på et dypere sett. Jeg har kompetansen til å utføre de oppgavene som kreves av meg, og oppfylle rollen jeg har fått.

Hovedansvaret til Astrid er markedsføring, men hun hjelper til med det grafiske når det trengs.

Jeg har lært om selskapets brand image, slik at jeg kan assistere med den visuelle biten, slik som bilderedigering, for eksempel. Det er fint å få bruk for begge utdanningene, avslutter hun.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top