digital markedsforing, noroff

Det meste vi lærer om digital markedsføring er definitivt relevant. Jeg har allerede begynt å ta i bruk mye av det, sier Helene Marie (26). 

Helene Marie Sveløkken Paalsrud (26) er nettstudent på digital markedsføring hos Noroff, på deltid. Hun har hatt diverse ulike jobber. Et par år som markedsføringsassistent, freelancejournalist, tatt fotooppdrag og skrevet sin egen blogg.

Ja, jeg har mange baller i lufta, ler hun.

Hvis man sitter og vurderer et studium ville jeg definitivt bare hoppet ut i det. Helene Marie Sveløkken Paalsrud

Etter flere år uten fulltidsjobb så hun behovet for å oppdatere kompetansen sin- for å øke sjansen for å få fast jobb, stabile arbeidstimer og trygg lønn.

Jeg startet på studiet i håp om å få ny jobb, og det har jeg allerede fått, før fullført utdannelse til og med. Hvis man sitter og vurderer et studium ville jeg definitivt bare hoppet ut i det, sier hun.

Noroff Nettstudier har oppstart fire ganger i året. Førstkommende oppstart er 12. januar. Se hvilke studier som starter her

Foto: Privat

Krever selvdisiplin og litt skippertak

Et halvt år inn i studiet kom Helene Marie i kontakt med en gründer som så etter nye ansatte, blant annet med den bakgrunn som hun hadde.

Jeg begynte i vår å freelance for firmaet, og 1. oktober startet jeg i fast jobb og sluttet i alle andre deltids- og freelance-jobber. Jeg har startet med 80 prosent stilling til jeg er ferdig med studiet, slik at jeg får litt bedre tid til å balansere jobb, studier og fritid, smiler hun.

26-åringen har fra før en bachelorgrad i journalistikk.

Det er en veldig spennende kombinasjon, og de to fagfeltene utfyller hverandre definitivt. Journalistikken har jo blitt mer og mer avhengig av å nå lesere og seere gjennom digital markedsføring og sosiale medier. I den digitale markedsføringen har det blitt mer og mer viktig for merkevarer å være ærlige og åpne om sin produksjon og hvordan folk opplever produktene. På mange måter har disse fagene vært motsetninger, men de går definitivt hånd i hånd også, sier hun.

Jeg synes det er artig å lære ting jeg vet at jeg faktisk kommer til å bruke. Helene Marie Sveløkken Paalsrud

Jeg har jobbet litt med digital markedsføring fra før, likevel har jeg nå fått en mye større forståelse av faget ved å studere det. Jeg synes det er artig å lære ting jeg vet at jeg faktisk kommer til å bruke. Mye har jeg allerede begynt å bruke i praksis i den nye jobben.

Hvorfor valgte du nettstudier?

Jeg orket ikke tanken på å dra tilbake til et klasserom, og ville fortsette å jobbe. Jeg sjonglerte flere deltids/freelance-jobber også. Jeg har jo jobbet til alle døgnets tider, da passet det best å styre arbeids- og studietiden selv.

Det blir som regel lesing på kvelden etter jobb, trening og middag. Det hender at Netflix frister mer, så det krever jo litt selvdisiplin, og noen ganger litt skippertak i helgene.

Studentarbeid. Foto: Skjermdump

Studielivet på nett

På spørsmålet om hva som er den største forskjellen mellom det å være campus- og nettstudent, svarer hun at det er mindre sosialt og at man må klare seg mer selv.

«Studentlivet» har jeg allerede vært gjennom, det savner jeg ikke. Dessuten har klassen gruppechat på Facebook, og vi har forum gjennom Noroff som vi kan bruke til å kommunisere med hverandre. Det er faktisk veldig hyggelig det også, smiler hun.

Selv om man får mindre fritid for en periode, får man også veldig mye ny kunnskap, påpeker Helene Marie.

Ett eller to år med studier føles lenge, men plutselig går tiden veldig raskt. Når disse årene har gått kan man enten sitte igjen med ny kunnskap, eller tenke at «hadde jeg bare gjort det hadde jeg vært ferdig nå». Da føles definitivt førstnevnte alternativ best.

Hvilket råd vil du gi til nye nettstudenter?

Stå på, arbeidsmengden og lærekurven føles tyngst i starten, men det blir fort artigere. Lag en gruppechat for klassen, det gjør at man kan spørre hverandre om små og store ting når som helst. Jeg opplever at klassen min er flinke til å støtte hverandre, avslutter hun.

Er du interessert Nettstudier?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om Nettstudier på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top