Den tidligere Noroff-studenten jobber som spillutvikler hos Okto i Stavanger. Han bruker spillteknologi for å øke fysisk aktivitet hos barn og ungdom, en jobb han opplever som veldig givende.

John Hauge (32) har tidligere tatt en bachelorgrad i interaktive medier – spillnett. 32-åringen har alltid hatt en stor interesse for spill.

Den første konsollen vi hadde hjemme var en Amiga, og siden den gang har spill vært en stor del av livet mitt. Hele ungdomsskolen min gikk stort sett med til World of Warcraft og siden har jeg spilt mye forskjellig, sier han.

Han forteller at han aldri har trivdes med tradisjonell klasseromsundervisning, noe som gjorde det vanskelig å følge med i timen og vise sitt potensial.

Jeg ble ofte beskrevet som lat av meg selv og andre, og dette påvirket selvtilliten min som barn og ungdom. Spill ble mer enn bare underholdning for meg, det ble en arena der jeg følte mestring og et sted hvor jeg kunne rømme til noe som føltes mer givende.

- Fikk vist mitt sanne potensial

Det var lidenskapen for spill som fikk John til å søke seg inn på interaktive medier – spill ved Noroff Høyskole. På dette tidspunktet hadde han fulltidsjobb i bakeri, kone og to små barn. Han fant fort ut at spill var noe han virkelig interesserte seg for, men han fant nesten like fort ut at han ble nødt til å trappe ned på jobben for at det skulle gå rundt. Etter hvert valgte han å slutte i jobben for å fokusere fullt og helt på studiene.

Jeg brukte mye tid på studiene og følte for første gang at jeg mestret skolen og fikk vist mitt sanne potensial. Jeg lærte nye og spennende ting hele tiden og satt meg mål om at jeg ønsket å lære nok til å kunne lage et spill på egen hånd innen jeg var ferdig på Noroff.

Den ekstra innsatsen så ut til å bli fanget opp av lærerne, John fikk nemlig tilbud om å hjelpe en av professorene på Noroff med å utvikle en app til en festival i Portugal. John fikk også tilbud om å jobbe med to andre studenter på et oppdrag fra en kunde som en del av undervisningen på Noroff. De skulle lage en interaktiv bok basert på et skuespill.

Jeg fikk mulighet til å jobbe videre på dette prosjektet i et halvt år etter at vi hadde fullført det, dette var virkelig verdifullt og jeg lærte mye, sier han.

Jeg brukte mye tid på studiene, og følte for første gang at jeg mestret skolen og fikk vist mitt sanne potensial. John Hauge

🎥: John sitt bachelorprosjekt «Huldra».

Ingen arbeidsdag er lik

I dag jobber John hos Okto i Stavanger, et startup selskap som utvikler nyskapende mobilspill, hvor man spiller samtidig som man beveger kroppen. Spillene skal bidra til økt fysisk aktivitet hos barn og ungdom. Han er en av fire ansatte i selskapet, dette innebærer at det er mange ulike arbeidsoppgaver som må fordeles på fire.

Mine arbeidsoppgaver er utrolig varierte, og inkluderer alt fra å lage reklamefilmer til spilldesign, søknadsskriving, programmering og alt annet som har med spillutvikling å gjøre.

John forteller at han av og til må ut på ukjent farvann og gjøre oppgaver han aldri har prøvd seg på før, andre ganger får han bruk for kunnskap han aldri trodde han skulle få bruk for. 32-åringen trives veldig godt med å jobbe i startup selskap, men innrømmer at det kan være ganske hektisk til tider.

Jeg tror ikke det er noe typisk arbeidsdag i min jobb, det er akkurat derfor jeg trives så godt med å gjøre det jeg gjør. Mesteparten av tiden min går likevel til design og utvikling, sier han.

Han fortsetter:

Det å ende opp med å faktisk jobbe med spillutvikling er veldig givende. Det er mye variasjon i arbeidsoppgaver, nye utfordringer og muligheter for selvutvikling hele tiden, man kan aldri bli utlært tror jeg.

Bacheloren i interaktive medier – spill tilbys på campus i Kristiansand, via nettstudier eller Online PLUS. Ved å velge en bachelorgrad hos Noroff får du et attraktivt utdanningsløp, utviklet i samarbeid med næringslivet.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top