- Det er veldig motiverende å jobbe med oppgaver som man vet er noe man kan møte i arbeidslivet.

Oskar Heming Jenssen (25) studerer Frontend-utvikling via Noroff Nettstudier. Han valgte nettstudier fordi det gav han mulighet til å studere fra Danmark, hvor han bor sammen med kjæresten sin. Oskar begynte først på sykepleierstudiet i Danmark, men fant fort ut at dette ikke passet han.

En kamerat fortalte meg om studiet i Frontend-utvikling og jeg syntes det så interessant ut. Jeg fikk etter hvert en forståelse for hva det handlet om, og følte at det var noe som passet meg.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Studiet tilbys i Oslo, Bergen, Kristiansand og som nettstudier .

- Digger måten undervisningen foregår på

Ettersom kjæresten til Oskar studerer i Danmark var det uaktuelt for paret å flytte tilbake til Norge, nettstudier ble derfor løsningen for 25-åringen. Han forteller at det å studere på nett har fungert veldig bra for han. 

Jeg digger måten undervisningen foregår på, ved at vi får tilsendt leksjoner. Oskar Heming Jenssen

Jeg digger måten undervisningen foregår på, ved at vi får tilsendt leksjoner. Det er godt å kunne lese og gjøre oppgaver i sitt eget tempo, fremfor å sitte i et klasserom hvor man lett kan sone litt ut.

Oskar opplever at han lærer mye av det grunnleggende på en praktisk og yrkesrettet måte.

Det er veldig motiverende å jobbe med oppgaver som man vet er noe man kan møte i arbeidslivet. Det som er gøy med Frontend er at du jobber med logiske oppgaver i form av koding, samtidig får du muligheten til å være kreativ ved at du også jobber med design. Hvis du er en person som liker begge deler så er dette et ypperlig studium, sier han.

📷: Studentarbeid av Oskar.

Yrkesrelevante prosjekter

Frontend-studenten forteller at det så langt i studiet har vært mest fokus på grunnleggende kodespråk som HTML, CSS og JavaScript. En vanlig innlevering kan være å skrive en kode i JavaScript som skal oppfylle noen bestemte kriterier.

Så langt synes jeg JavaScript er det mest spennende og underholdende. Jeg hadde ikke noe erfaring med dette på forhånd så det har vært utfordrende å forstå det, men etter hvert som jeg har fått mer forståelse så har det også blitt morsommere.

Så langt synes jeg JavaScript er det mest spennende og underholdende.Oskar Heming Jenssen

Oskar forteller at et av de mest omfattende prosjektene han har hatt til nå er et semesterprosjekt, hvor studentene på slutten av prosjektperioden skal bruke alt de har lært.

Vi ble nylig ferdig med et semesterprosjekt hvor vi skulle lage en auksjonsnettside. Dette var et individuelt prosjekt og veldig viktig i forbindelse med å teste kunnskaper og evner man har tilegnet seg så langt.

Oskar er nå i gang med et nytt prosjekt hvor han skal lage en plattform hvor studenter kan komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere. Prosjektet er veldig yrkesrelevant ettersom de har blitt delt opp i team og jobber i «sprints», noe som er vanlig på mange arbeidsplasser.

Du jobber for eksempel med en kode som er skrevet av noen andre, på denne måten får du erfare hvordan det er å lese og forstå den. Prosjektet er utfordrende, men det gir rom for at man kan prøve og feile.

Etter studiene har Oskar planer om å få seg jobb innen Frontend-utvikling. Han ønsker å se om han etter noen år med arbeidserfaring føler behov for å ta mer utdanning.

Jeg har lekt med tanken om å bli fullstack-utvikler, men vi får se, sier han.

Studiet i Frontend-utvikling hadde oppstart 14. mars på nett, men du kan søke studieplass helt frem til én uke etter studiestart. Neste oppstart er 15. august nett og campus.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top