Håvard jobber fulltid, samtidig som han studerer frontend-utvikling via nettstudier. Det fungerer utmerket for meg, sier han. 

Jeg har tidligere yrkeserfaring fra en rekke bransjer. Dette bidrar til at jeg har fått innsikt i mange tradisjonelle utfordringer som gjør seg gjeldende i bedrifter. Jeg ønsker å være med å skape nye og kreative løsninger på disse utfordringene, og gjøre livet litt enklere for brukeren, sier Håvard Vavik (33).

Han studerer frontend-utvikling via Noroff Nettstudier, i tillegg til at han jobber fulltid ved siden av.

Nettstudier fungerer utmerket for meg. Det lar seg kombinere med fulltidsjobben min. Selv om det kan bli hektisk til tider, liker jeg å bruke fritiden min konstruktivt og lære nye ting.

Svært bransjerelevant

En typisk studiehverdag er foran laptopen på kontoret hjemme, gjerne med en kaffekopp. Jeg sitter og tester nye konsepter og funksjoner i det aktuelle programmeringsspråket vi lærer, deretter tester jeg dem ut i praksis ved å teste dem i kodeeditoren, forteller Håvard engasjert.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Behovet for utviklere som besitter en kombinasjon av teknisk og visuell kompetanse er økende.

Jeg opplever at det vi lærer som svært bransjerelevant. Man bygger nettsider for fiktive bedrifter, og lærer hvordan de tradisjonelle oppsettene fungerer.

Studiet i frontend-utvikling er tilgjengelig på campus i Oslo, Bergen, Kristiansand og via Nettstudier.

Fleksible nettstudier

Jeg valgte nettstudier fordi jeg jobber 100 prosent ved siden av. Jeg har derfor ikke anledning til å møte opp på skolen. I løpet av en vanlig hverdag avser jeg ofte et par timer før eller etter jobb til studier. I helgene bruker jeg normalt en vanlig arbeidsdag på studier.

Ved å studere på nett kan man enklere tilpasse utdanningen etter egen hverdag.

Nettstudier fungerer helt umerket for meg. Det bidrar til at jeg kan være fleksibel i hverdagen og lett kan endre planer utenom jobb.

Jeg har kontakt med medstudenter via chat. Vi diskuterer og hjelper hverandre med små utfordringer og spør om tilbakemelding på prosjektene vi bedriver, forteller 33-åringen.

Strukturert student

Jeg har ett ønske om å utvikle nye bransjeverktøy for ulike bedrifter. Jeg ønsker å jobbe i ett kreativt og tverrfaglig fagmiljø, hvor man sammen skaper nye løsninger på kjente utfordringer. Jeg har i tillegg noen sideprosjekter jeg ønsker å realisere.

Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

Det beste rådet jeg kan gi, er å sette av faste tider til studier i hverdagen, ikke bare i helgene. Ideelt sett bør man ha ett par timer hver dag, for at kunnskapen skal sette seg skikkelig. Skippertak kan bidra til at man blir ferdig med ett prosjekt, men fungerer ikke så godt hvis målet ditt er å lære, avslutter Håvard.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top