Stian har mange år i arbeidslivet bak seg, men ønsket seg mer kompetanse til å sette ideer ut i praksis selv. Nå studerer han frontend-utvikling på nett hos Noroff.

– Programvareutvikling er relevant for så og si alle bedrifter i dagen samfunn. I mine hittil cirka 20 år i arbeidslivet har det vært mang en hjemmeside som har blitt bygd, en integrasjon mellom to produkter som må fikses, eller en løsning som krever utvikling. Dette har alltid vært interessante prosjekter, men også frustrerende ettersom jeg ofte måtte sette jobben bort til eksterne, forteller Stian Martinsen (40). Etter mange år i samme jobb valgte han å sette seg på skolebenken igjen, og han studerer nå frontend-utvikling hos Noroff nettstudier.

– Jeg har i alle år sett løsninger på problemer i arbeidshverdagen, men manglet kompetansen til å sette dem ut i live selv. Dette studiet vil være en døråpner for meg til å nettopp kunne lage løsninger selv. I tillegg er det en stor motivasjon at jeg nå følger en gammel drøm fra tenårene ved å lære meg dette, og jeg føler meg svært privilegert som har muligheten til å gjøre dette i voksen alder, smiler han. 

Vant til å jobbe selvstendig

For meg har medstudentene vært en viktig ressurs for tilbakemeldinger underveisStian Martinsen

Frontend-utvikling er en teknologiutdanning hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Den toårige utdanningen tilbys som nettstudier og på campus i Oslo, Bergen og Kristiansand. For Stian var det naturlig å velge nettstudier.

– Jeg er vant til å jobbe selvstendig, og enda enklere er det når det gjelder ting som interesserer og motiverer meg. Jeg følte meg trygg på at nettstudier ville være ideelt for meg, og jeg trives svært godt med det, sier han. 

Han fortsetter: 

– Jeg forsøker å ha en fast rytme i hverdagen ved å stå opp klokken 06:30 hver mandag til fredag. Jeg begynner senest klokka 08:00 på hjemmekontoret, og forsøker å gi meg tidligst kl 16:00. Mandager tar jeg ofte en joggetur før ukens oppgaver offentliggjøres. Det gir en ekstra god følelse å ha både trent, gått tur med hunden og spist frokost før ukens oppgaver er frigitt. Da har man kickstartet uken på en god måte!

Foto: privat

Godt samarbeid med medstudenter

Som nettstudent sitter man mye selvstendig og jobber, men Stian opplever likevel å få rikelig utbytte av samarbeid med både faglærere og medstudenter over de digitale plattformene som benyttes. 

– Vi får alltid tilbakemeldinger fra faglærerne på innleveringsoppgavene våre, og tar man selv initiativ kan man få gode råd dersom man er i tvil om noe. Jeg er også svært fornøyd med å kunne delta på Zoom-møter som er primært rettet mot studenter som har kommet lenger i det samme studiet. Her får jeg mye inspirasjon, og lærer noe hver gang. Studentene som er mest aktive på forumet vårt får man også etter hvert et forhold til. For meg har medstudentene vært en viktig ressurs for tilbakemeldinger underveis, forteller han.

Stian er ikke i tvil om at kunnskapen han tilegner seg på studiet er bransjerelevant.

– Det vi lærer vil være relevant for alle typer firmaer i større eller mindre grad, så det blir opp til hver enkelt student hva vi ønsker å bruke kunnskapen til. Noen av oss blir sikkert helt rå på å designe nettsider, andre «finner opp hjulet» innen koding, mens andre tar med seg kompetansen inn i en utviklerrolle, sier han.

– Hvor håper du at veien går etter at du er ferdig hos Noroff?

– Jeg håper at jeg finner en jobb hvor jeg får brukt både mine nye ferdigheter og eksisterende erfaring. Å kanskje få mulighet til å utvikle egne ideer vil også være høyt på ønskelisten. Jeg har alltid vært mer opptatt av en meningsfylt arbeidshverdag enn av høy lønn, så nøyaktig hvor veien går vet man nok ikke før muligheten kommer, avslutter han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top