– Man trenger ikke vente lenge for å finne en ledig stilling som frontend-utvikler eller noe tilsvarende i nærområdet, sier hun.

– Allerede fra første semester på bachelorstudiet i grafisk design skjønte jeg at jeg ville fordype meg mer innen koding og interaksjonsdesign, forteller Monika (27). Hun studerer frontend-utvikling hos Noroff Nettstudier, en toårig teknologiutdanning som også tilbys på campus i Oslo, Bergen og Stavanger.

– Etter at jeg fikk muligheten til å ta et dypdykk inn i webdesign i bacheloroppgaven min, var jeg ikke i tvil om hvilken videre utdanningsretning jeg ønsket å gå. Når jeg følte meg klar til å bli student igjen, trengte jeg heller ikke å vente lenge med å begynne, siden det er løpende opptak hos Noroff, sier hun.

Frihet til å organisere hverdagen

På frontend-utvikling lærer man om visuell utforming, koding, web- og UX-design. Studiet dekker både designfaglige og tekniske programmeringsferdigheter. Monika valgte nettstudier fordi hun ønsket fleksibilitet i egen hverdag. 

– Nettstudiet har gjort det enkelt for meg å sjonglere mellom deltidsjobb, kvalitetstid med min samboer, kjernefamilien, hunden min, og andre ting jeg må følge opp i hverdagen. Jeg har mulighet til å tilrettelegge studieplanen og hverdagen min slik det passer for meg, slik at jeg kan jobbe mot karrieredrømmen min mens jeg ivaretar andre forpliktelser, sier hun. 

Jeg har mulighet til å tilrettelegge studieplanen og hverdagen min slik det passer for megMonika Lie

Hun fortsetter:

– Det er enkelt å holde oversikt over egen progresjon på studiet, læreplanen, og å få tilgang til all nødvendig informasjon. Noroffs digitale læringsplattformer gjør det enkelt å få tilgang til alt av faglig innhold, når som helst på døgnet, hvor som helst i verden – så lenge du har nettforbindelse, så klart. 

Tydelig kobling til arbeidslivet

Monika, som tidligere har studert grafisk design, ser en klar kobling mellom de to feltene.

– Jeg ser tydelige koblinger mellom grafisk design og frontend-utvikling. De går som hånd i hanske. Det har vært en glidende overgang for meg mellom de to fagfeltene, helt til vi begynte å se nærmere på WCAG, SEO og JavaScript – da begynte læringskurven å bli bratt, ettersom det var fagfelt jeg ikke var så veldig godt kjent med fra før av. Men, motivasjonen og interessen for disse har ikke dabbet av for den grunn – tvert imot, smiler hun.

Når Monika leser stillingsannonser i hjembyen sin, Trondheim, finner hun mange bedrifter som har behov for akkurat hennes kompetanse.

– Jeg ser at det med jevne mellomrom er bedrifter som er på jakt etter frontend-utviklere i Trondheim. Man trenger ikke vente lenge for å finne en ledig stilling som frontend-utvikler eller noe tilsvarende i nærområdet. Studiet legger også mye vekt på å sette det vi lærer ut i praksis, noe som vil komme til god nytte i arbeidslivet, forteller hun.

– Hvor tror du at veien går etter at du er ferdig med studiene?

– Jeg håper det vil åpne seg nye dører for meg når det kommer til karrierevalg og -muligheter. Jeg satser på at porteføljen min har blitt betydelig sterkere med flere prosjekter, og jeg har troen på at jeg vil stå sterkere som arbeidssøker når den tid kommer.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top