Etter å ha prøvd seg i mange ulike bransjer bestemte Monica seg for å satse på en ny karrierevei innen utvikling. Dette gjorde at hun valgte å ta studiet frontend-utvikling ved Noroff.

Monica Nikolaisen (52) har bevist at lidenskap og en vilje til å lære trumfer det meste, selv i en bransje som ofte er sett på som ungt territorium.

Hadde jeg vært ung igjen så skulle jeg begynt med programmering.Monica Nikolaisen

Den tidligere frontend-studentens karrierevei har vært alt annet enn konvensjonell, hun har nemlig vært innom mange ulike yrker og utdanninger. Fra å jobbe i farens røkeri til å reise jorden rundt, og fra å studere historie og film til å tilbringe flere år i en barnehage.

- Ulempen med å ikke ha noen plan er jo at man virrer mye hit og dit og aldri føler man lander noe sted, fordelen er at man får prøvd mye forskjellig, reflekterer Monica.

Det var ikke før hun jobbet sammen med en ung gutt på lageret til Coop sommeren 2020, at ideen om å studere frontend-utvikling begynte for alvor å ta form.

- Jeg kom i snakk med en ung gutt som hadde sommerjobb der og vi begynte å snakke om hva han skulle gjøre til høsten. Da sa jeg at "Hadde jeg vært ung igjen så skulle jeg begynt med programmering". Dermed var frøet sådd.

Nettstudier

Utdanningen ved Noroff gjennomførte Monica via nettstudier. Det krevde både struktur og selvdisiplin, men formatet passet henne utmerket, også da hun jobbet parallelt som lagerarbeider og personlig brukerassistent.

Jeg kjenner at det skal litt til før man blir lei da det er så variert og mye å følge med på og sette seg inn i.Monica Nikolaisen

- Jeg jobbet hovedsaklig på dagtid, men måtte tilpasse til de andre jobbene. Etterhvert ble det studering på fulltid da jeg så det ble mer enn nok med bare det.

Frontend-utvikling appellerte til Monica på grunn av den store variasjonen i bransjen, alt fra koding og design, til universell utforming og brukeropplevelse. Hun har også erfaring med blant annet å styre nettsider og grafisk design fra før, noe som viser hvor stor interessen hennes for faget er.

- Jeg kjenner at det skal litt til før man blir lei da det er så variert og mye å følge med på og sette seg inn i, forklarer hun.

Denne variasjonen holder feltet spennende og engasjerende, selv om Monica innrømmer at det innimellom kan virke overveldende.

- Innimellom kan jeg bli litt misunnelig på de som jobber med backend og kan konsentrere seg mer om færre ting. Men, egentlig ikke, det er mye mer spennende det som skjer i frontend.

Hennes innsats og dedikasjon i studiet gav resultater da hun sikret seg en jobb gjennom bekjente. I denne jobben håndterer hun alt som har med frontend å gjøre.

- Jeg har mer kunnskap om enkelte deler der enn de andre på jobben, så det er jo litt moro, sier Monica.

Jeg har mer kunnskap om enkelte deler der enn de andre på jobben, så det er jo litt moro.Monica Nikolaisen

Vinner av kode24 sin hackekonkurranse

Monicas eventyrlyst stoppet ikke med jobben, hun har også engasjert seg i Årets Påskekrim fra kode24, hvor hun nylig tok hjem seieren med full score.

- Det var veldig moro å vinne!

Konkurransen ga ikke bare en spennende start på dagen men også verdifulle læringsopplevelser.

- Denne gang var jeg med i et team, det er første gang, og der kunne vi også få hjelp og hjelpe hverandre om det trengtes, forteller hun.

Når det gjelder råd til andre som vurderer å studere senere i livet, understreker Monica viktigheten av nysgjerrighet og struktur.

- Det er aldri for sent, sier hun.

Hun tilføyer at selv om læring kan føles tyngre med alderen, er det ingen grunn til å la være.

Med mange år igjen i arbeidslivet, er Monicas reise et inspirerende eksempel på at man aldri skal slutte å utforske nye horisonter.

Frontend-utvikling på nett og campus

Studieprogrammet frontend-utvikling er en teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design. Ved Noroff kan du ta frontend-utvikling på nett eller ved campus Bergen og Oslo.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top