- Oppfølgingen fra lærerne er soleklart det beste med å studere på Noroff, sier Cecilie.

På bachelorgraden i digital etterforskning (Digital Forensics) lærer studentene hvordan de skal gjennomføre etterforskning som involverer digitale bevis. Nylig ble det lansert en ny versjon av studiet, Digital Forensics and Incident Response, med første oppstart august 2024.

I årets Studiebarometer kom det frem at studentene på digital etterforsking er svært fornøyde med studiet og hvordan undervisningen er lagt opp. Vi har tatt en prat med to av studentene på Campus i Kristiansand, Cecilie Wessel Pete og Christoffer Michaelsen, som begge nettopp har levert sine bacheloroppgaver. De forteller om et godt læringsmiljø, god oppfølging og bransjenær undervisning.

- Studiet har vært veldig lærerikt, med en god kombinasjon av teori og praktisk arbeid. Man lærer litt av alt innenfor bransjen, samtidig som det er stort fokus på digital etterforskning, sier Cecilie.

På studiet brukes teori i praksis gjennom blant annet konkurranser, digitale escape rooms, case-scenarioer og quizzer.

- Undervisningen er lagt opp på en måte som jeg mener passer de fleste, hvor det er mulighet for både fysisk og online tilstedeværelse under forelesninger og seminarer, legger Christoffer til.

God oppfølging

Både Christoffer og Cecilie skryter over den gode oppfølgingen fra lærerne.

Du får virkelig en følelse av at de bryr seg om deg og vil at du skal lykkes. Cecilie Wessel Pete

- Det er alltid hjelp å få, og lærerne sjekker nesten daglig om det er noe de kan bistå oss med. Terskelen for å ta kontakt er lav, og du får virkelig en følelse av at de bryr seg om deg og vil at du skal lykkes, sier Cecilie.

- De er tilgjengelige, engasjerte og svært kompetente i fagfeltene sine. Utenfor forelesninger og seminarer er de ikke lenger unna enn en rask melding eller post på Teams. De kommer også ofte innom datalaben for å hjelpe fysisk, forklarer Christoffer.

- Hva er det mest spennende dere har lært så langt på studiet?

- Definitivt alt som har med digital etterforskning å gjøre. Måten fagene blir presentert på, sammen med tilhørende oppgaver, gjør emnene knyttet til digital etterforskning svært engasjerende. Det har også vært gøy å kunne fordype seg i et egenvalgt tema for bacheloroppgaven, sier Cecilie.

- De mest spennende jeg har lært så langt er nok relatert til det jeg skriver bacheloroppgave om, nemlig analyse av malware. Mye av det er ikke dekket av pensum i andre fag, og jeg har måttet lære mye ved å lese relevant litteratur og forske på relevante metoder og temaer, forteller Christoffer.

Fokuserer på praktiske ferdigheter

Programleder for studiet, Veronica Schmitt, forteller at hun er veldig glad for at resultatene fra årets studiebarometer viser at studentene er fornøyde.

– Vår kombinasjon av bransjeerfaring og akademisk kompetanse gjør undervisningen vår både interessant og relevant. Slik sikrer vi at studentene er godt forberedt på å møte kravene i den digitale etterforskningsbransjen.

Veronica forklarer at selv om de også tilbyr tradisjonelle undervisningsmetoder som forelesninger og praktiske øvelser, eksperimenterer de også med nye tilnærminger for å engasjere og evaluere studentene.

– På programmet bruker vi varierte undervisningsmetoder for å skape et engasjerende læringsmiljø. Vi fokuserer på å integrere praktiske ferdigheter som er relevante for bransjen, og tilpasser undervisningen for både campus- og nettstudenter, sier hun.

– Et eksempel på dette er vår bruk av spillbasert læring for å undervise i filsystemanalyse, noe som gjør at studentene kan lære om filsystemer gjennom interaktive spill. I tillegg har vi utviklet et HTML-basert sykehusspill, for å lære dem om etterforskning av ny teknologi, som for eksempel medisinske enheter, fortsetter hun.

Vi fokuserer på å integrere praktiske ferdigheter som er relevante for bransjen. Veronica Schmitt

📷: Programleder for studiet, Veronica Schmitt. Foto: Elisabeth Larsen.

 

Drømmejobben

Nå står arbeidslivet for tur for avgangsstudentene, Cecilie og Christoffer, og de drømmer begge om en karrierer innen digital etterforskning.

- Jeg ønsker gjerne å jobbe innen etterretning og bygge videre på kunnskapen jeg har tilegnet meg fra bacheloroppgaven, eller i Kripos med mer politirettet arbeid, sier Christoffer.

- Den store drømmen er å kunne jobbe for og bidra til de viktige samfunnsoppdragene Kripos, PST eller Økokrim gjør. Å jobbe innenfor politiet på en eller annen måte har vært drømmen og hele grunnen til at jeg valgte å studere digital etterforskning, forteller Cecilie.

Bachelorgraden i Digital Forensics and Incident Response er tilgjengelig i Kristiansand, via Nettstudier og Online PLUS Oslo og Bergen.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top