Maja Rimestad er utdannet barnehagelærer, men i arbeidslivet kjente hun på en følelse av at noe manglet. Nå prøver hun ut en helt ny karriereretning.

– Jeg er energisk, pratsom og glad i å være rundt mennesker, og generelt der det skjer. Mine tidligere jobber har derfor passet meg helt ypperlig med tanke på at jeg får utløp for energi, prater med folk og byr på meg selv, likevel har jeg kjent på at det er noe som mangler, forteller 25-åringen.

Maja landet på at hun ønsket å gjøre noe annet, og valgte derfor å ta en bachelorgrad i Cyber Security på nett ved Noroff Høyskole. På studiet lærer hun å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring.

– Mulighetene er nesten uendelige ved et slikt studium, sier Maja.

Mulighetene er nesten uendelige ved et slikt studium. Maja Rimestad

– Skal man jobbe innen cybersikkerhet må man holde følge med teknologien og de digitale løsningene som brukes hver eneste dag, ettersom de utvikler seg i et enormt tempo. Dette innebærer også at vi må prøve å være et skritt foran cyberkriminelle som kontinuerlig forbedrer og endrer sine angrepsmetoder. Jeg liker ideen om å alltid måtte være pålogget, lære nye ting, og det i et relativt høyt tempo, fortsetter hun.

- Det berører psykologi og menneskelig atferd

Maja kombinerer nå en 60% stilling i barnehage med nettstudiene ved Noroff. De tre dagene i uken hvor hun er på jobb bruker hun ettermiddagene på å studere, mens de resterende to dagene går kun til studiene.

– Det krever absolutt selvdisiplin å skulle studere på nett, men når man finner ut hva som fungerer for en så er det helt fantastisk med friheten til å kunne styre dagene selv, sier hun.

Hun mener at Cyber Security ikke bare er et rent teknisk felt, det berører også psykologi og menneskelig atferd.

– Det handler jo også om hvordan cyberkriminelle utnytter menneskelig psykologi til å bryte ned sikkerhetsbarrierer. Studiet har virkelig åpnet øynene mine og fått meg til å innse hvor dypt dette fagfeltet egentlig går, og ikke minst hvor viktig det er å tenke bredt for å bygge solide forsvar mot truslene.

Innovasjon og kontinuerlig læring

Maja forteller at hun fortsatt er i tenkeboksen angående hva som er drømmejobben, men at hun har de fleste mulighetene åpne. Hun har fortsatt litt tid på studiet og sier at hun er i en prosess hvor hun lærer og oppdager nye aspekter innenfor Cyber Security.

Jeg håper at jeg får jobbe i et miljø som verdsetter innovasjon og kontinuerlig læring.Maja Rimestad

– Jeg ser for meg å starte i en jobb som gir meg praktisk erfaring, og muligheten til å anvende det jeg har lært, samtidig som jeg fortsetter å lære hver eneste dag i jobben. Jeg håper at jeg får jobbe i et miljø som verdsetter innovasjon og kontinuerlig læring.

25-åringen har en klar oppfordring til andre som føler for å prøve en helt ny karriereretning.

– Om man sitter med en følelse av at man ønsker å prøve noe nytt eller at noe mangler, da er ikke det man jobber med nå riktig. Gjøre noe med det, og hopp i det!

Bachelorgraden i Cyber Security er tilgjengelig i Kristiansand, via Nettstudier og Online PLUS Oslo og Bergen.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor in Digital Assurance and Security Management, Digital informasjons­sikkerhetsstyring og -tilsyn - utdanning

Bachelor in Digital Assurance and Security Management

Jobb med sikkerhetsstyring og sikring av verdifulle digitale eiendeler. Denne bacheloren dekker IT-kunnskap, fra forretningsprosesser til databasesystemer, ledelse og IT-arkitektur.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top