Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2023. For 35-åringen ble nettstudier den perfekte muligheten til å oppdatere kompetansen.

Som backend-utvikler med erfaring innen programmeringsspråk, forståelse av utviklingsfaser, og kjennskap til frontend-språk, er kompetansen høyt etterspurt på arbeidsmarkedet.

Etter bare noen uker på studiet oppdaget jeg at dette er noe for meg, og jeg vil gjerne jobbe med dette, sier Arafat Reshart (35).

35-åringen studerer backend-utvikling ved Noroff Nettstudier.

Han lærer å jobbe med fremtidens nettløsninger, og vil om noen måneder være en ettertraktet backend-utvikler.

– Jeg er tiltrukket av backend-utvikling på grunn av aspektet ved problemløsing. Tilfredsstillelsen ved å bygge noe som fungerer effektivt og gir en løsning på et reelt problem er motiverende.

Fleksibel utdanning

– Studiet er online, noe som gir meg stor grad av fleksibilitet. Jeg kan lære når det passer meg best, enten det er tidlig om morgenen eller sent på kvelden. Denne fleksibiliteten gjør det også mulig for meg å balansere studiene med andre forpliktelser. I tillegg har online læring gjort det mulig for meg å lære i mitt eget tempo, ta tid til å fordype meg i komplekse emner, og tilpasse læringsopplevelsen til mine behov. Selv om det er en overgang fra tradisjonell klasseromsundervisning, har jeg funnet mange fordeler med denne tilnærmingen.

Arafat er svært fornøyd med å være nettstudent, samtidig som han og familien er bosatt i Kristiansand.

Etter endt arbeidsdag og barna er lagt har jeg endelig tid til å sette meg ned å studere, sier han.

Backend-utvikling tilbys både som en ettårig- eller toårig utdanning. Du kan søke deg rett inn på det toårige studiet, slik at du sikrer studieplass for to år. Studiet er tilgjengelig via Nettstudier.

Ettertraktet kompetanse

– Backend-utvikling krever konstant læring. Nye språk, biblioteker og verktøy dukker stadig opp, og å holde seg oppdatert er både en utfordring og en mulighet for personlig og profesjonell vekst.

Behovet for kompetansen til Arafat er raskt økende, og jobbmarkedet er utmerket. Backend-utviklere arbeider ofte tett med frontend-utviklere, produktledere, dataanalytikere og andre profesjonelle for å skape et enhetlig produkt.

– Denne mangfoldigheten gjør jobben interessant og beriker mitt eget perspektiv.

– Når det gjelder nåværende teknologier og trender, er jeg interessert i og har erfaring med de siste trendene og teknologiene. Akkurat nå lærer jeg også grunnleggende kunnskap om AI og Deep Learning, siden AI sikkert vil være en stor del av programvareutvikling i fremtiden, avslutter han. 


Relaterte studier

Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top