Dior tar en bachelorgrad i Applied Data Science på campus i Kristiansand: - Vi har dyktige lærere som er engasjerte i å formidle sin kunnskap.

Dior Anvarov (22) har fått jobb som Solution Consultant i Eye-share, som er eid av Tietoevry, et av Nordens ledende IT-selskap. Hans hovedoppgave er å analysere kundedata, utvikle og implementere datadrevne løsninger, samt å samarbeide med ulike avdelinger for å sikre at løsningene møter deres behov.

Bransjerelevant kompetanse

Studiet i Applied Data Science er en IT-utdanning som fokuserer på å gi ferdigheter i å hente ut nyttig kunnskap fra data. Ekspertisen og kompetansen denne bachelorgraden gir er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Applied Data Science er spennende fordi det kombinerer teoretisk kunnskap med praktisk anvendelse. Dior Anvarov

Applied Data Science er spennende fordi det kombinerer teoretisk kunnskap med praktisk anvendelse. Det gir oss muligheten til å løse virkelige problemer ved hjelp av data og avanserte analyseteknikker, noe som kan ha stor innvirkning på samfunnet og næringslivet, forteller Dior.

22-åringen ble ansatt gjennom Tietoevry sitt graduate program. Han fant jobben da han søkte etter Graduate Programmer på LinkedIn. Han søkte på stillingen og gikk deretter gjennom to jobbintervju før han fikk tilbud om jobb. Dior opplever at det er god kobling mellom bransjen og studiet.

Noroff er opptatt av å holde kursene sine oppdatert og relevante i det nåværende arbeidsmarkedet, ved å ha regelmessig oppdatert pensum. De tilbyr praktisk erfaring gjennom prosjekter og inviterer gjesteforelesere fra relevante bransjer for å holde presentasjoner om aktuelle tema og trender, forteller Dior.

Han fortsetter:

For eksempel så fikk jeg under studietiden mulighet til å jobbe med MongoDB, en populær dokumentbasert database. Min kompetanse innen MongoDB ble en viktig faktor som hjalp meg å sikre jobben, fordi selskapet ønsket nettopp en kandidat som hadde kunnskap innenfor dette.

Inkluderende læringsmiljø

Dior trives på campus i Kristiansand og forteller om et svært godt læringsmiljø.

Vi har dyktige lærere som er engasjerte i å formidle sin kunnskap og som har en sterk interesse for fagene de underviser i. Jeg opplever at de er lett tilgjengelige og er alltid villige til å hjelpe.

Vi som studenter er ivrige etter å dele kunnskap med hverandre og arbeider sammen på en inkluderende måte. Dior Anvarov

Han legger til at lærerne ikke er den eneste faktoren som bidrar til et godt læringsmiljø på campus, studentene spiller også en veldig viktig rolle.

Jeg merker ofte at vi som studenter er ivrige etter å dele kunnskap med hverandre og arbeider sammen på en inkluderende måte, noe som skaper et samarbeidsorientert og støttende miljø der vi alle kan lære og utvikle oss.

Han trekker frem designet av Kristiansand Campus som en viktig faktor som bidrar til trivsel.

Campusområdet er både vakkert og godt vedlikeholdt, noe som skaper et attraktivt og innbydende miljø. Beliggenheten er også ideell, da det ligger rett i sentrum, noe som gjør det enkelt å ha tilgang til alt man måtte trenge. I tillegg er kantina på campus spesielt tilrettelagt for studentene, med rimelige priser og et bredt utvalg av mat og drikke.

Dior sin studiehverdag er i stor grad preget av fleksibilitet. Han forteller at han ofte begynner dagen med en forelesning, og dersom noe uforutsett skulle dukke opp, har han mulighet til å se den igjen senere. Alle forelesninger blir nemlig lagret i en database, hvor studentene har tilgang på dem og kan se dem igjen når som helst.

Utover forelesningene fokuserer jeg på selvstudium, hvor jeg investerer mye tid i å lese og løse problemer, noe som hjelper meg med å fordype meg i emnet og få en bedre forståelse av konseptene som undervises.

📷: Dior forteller om et godt læringsmiljø på campus. Foto: Jeanette L. Bækkevold.

Hvilke råd vil du gi til andre som vurderer å studere Applied Data Science?

Vær nysgjerrig, jobb hardt med matematikk- og programmeringsferdighetene dine, og samarbeid med medstudenter for å lære av hverandre. Delta også på nettverksarrangementer og jobbmesser for å bygge kontakter og få innsikt i forskjellige karrieremuligheter innen feltet, avslutter han.

Studiet i Applied Data Science tilbys på campus Kristiansand, via nettstudier eller Online PLUS. Ved å velge en bachelorgrad hos Noroff får du et attraktivt utdanningsløp, utviklet i samarbeid med næringslivet.


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top