Morgana studerer nettverks- og systemadministrasjon på nett, og trives godt med den fleksible hverdagen.

Morgana Vada har alltid vært interessert i datamaskiner og operativsystemer, og hvordan alt henger sammen. Etter flere år i en annen bransje, bestemte hun seg i 2020 for å følge drømmen om å ta en IT-utdanning. Valget falt på nettverks- og systemadministrasjon ved Noroff nettstudier.

– Jeg har alltid synes at data er fascinerende. Å lære om hvordan datamaskiner, operativsystemer og datanettverk fungerer er skikkelig spennende, og det er utrolig givende å lære om hvordan man kan linke opp datamaskiner i en organisasjon for å dele ressurser, hvordan sette opp servere, beskytte mot dataangrep, og så videre, forteller hun.

Hun fortsetter:

– Etter flere år i arbeidslivet følte jeg at tiden var kommet for å begi seg inn på noe nytt. Jeg tenkte at det aldri er for sent, og at nå var tiden inne for en ny fase i livet. Da var det bare å kaste seg ut i det!

Kombinerer studiene med jobb

Nettverksteknologi er kommet for å bliMorgana Vada

Som nettstudent har man friheten til å bestemme selv når man studerer. Nettstudier lar seg dermed enklere kombinere med andre forpliktelser. For Morgana har fleksibiliteten vært svært gunstig.

– Jeg jobber ved siden av studiene, og liker å kunne legge opp min egen studiehverdag. Nettstudier gir meg frihet til å studere når det passer meg, og lar seg fint kombinere med et aktivt yrkesliv, forteller hun.

Hun sier at selv om nettstudier gir frihet til å sette opp egen timeplan, krever det også selvdisiplin for å klare å henge med.

– Man lærer mye om hvordan man balanserer eget tidsskjema. Det krever selvdisiplin, men du får mye igjen for det, og du kan kombinere studiene med jobb og privatliv i mye større grad enn tradisjonell utdanning gir rom for. Du lærer hvor og når du vil, sier hun.

– Det har vært til stor nytte

Som nettstudent ved Noroff får man tilgang til et digitalt klasserom, hvor man kan kommunisere med både medstudenter og faglærerne. Morgana opplever at hun har fått god oppfølging fra faglærerne via det digitale klasserommet.

– Faglærerne legger ut meldinger til studentene fortløpende, og de svarer også på spørsmål. Vi har også mulighet til å snakke med faglærerne direkte via private meldinger. Det har vært til stor nytte for meg, både når det er snakk om faglige spørsmål eller mer praktiske saker, sier hun.

Morgana ser en tydelig kobling mellom studiene og arbeidslivet, og mener at de fleste virksomheter vil ha behov for kompetanse innen nettverk og IT-sikkerhet, både nå og i fremtiden.

– Nettverksteknologi er kommet for å bli. De fleste organisasjoner og arbeidsplasser er i dag avhengige av dette for å kunne fungere effektivt, sier hun.

Nettverks- og systemadministrasjon tilbys på campus i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger, i tillegg til på nett. Studiet har oppstart på nett allerede 11. januar. Du kan fortsatt sikre deg din studieplass.

Søk studieplass


Relaterte studier

Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top