IT-studier er blant de aller raskest voksende studieretningene, og behovet for kompetanse er kun forventet å øke frem mot 2030. Vi har fem gode grunner til hvorfor du bør sikre deg IT-studieplass ved Noroff allerede nå.

Bransjerelevant kompetanse

Ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse måtte det opprettes 1760 nye studieplasser i 2021 for å møte behovet for IKT-kompetanse frem mot 2030. Allerede nå sliter mange bedrifter med å finne tilstrekkelig med kompetanse for å kunne vokse og utvikle sine tjenester.

Ifølge rapporten vil det udekkede kompetansebehovet innen IKT føre til store samfunnsøkonomiske tap for Norge. Dersom Norge skal kunne henge med i det digitale skiftet, vil det være behov for folk med spisskompetanse innen IKT.

Undersøkelsen viser også at det vil være behov for rundt 40.000 nye IKT-ansatte innen 2030. Et søk på Finn viser at det i desember 2021 var mer enn 2200 ledige IT-stillinger i Norge (søk foretatt 01.12.21). Det skrikes etter kompetanse innen IT, og med den riktige kompetansen vil man være en attraktiv arbeidstaker i svært mange sektorer.

Fire oppstarter i året

Ved Noroff fagskole kan du raskt komme i gang med IT-studiene. Det er fire oppstarter i året, og første oppstart er allerede 11. januar. Fleksibiliteten gjør at du ikke behøver å vente med å komme i gang med dine studier, slik at du kan sikre deg kompetansen som arbeidsmarkedet har et stadig økende behov for.

Bachelorprogrammene har oppstart i august hvert år. Du kan lese mer om våre fremtidsrettede høyskolestudier her.

Løpende opptak

Ved Noroff har vi løpende opptak, som betyr at vi behandler søknader i den rekkefølgen de kommer inn. Den første som søker og er kvalifisert, får plassen. Dermed trenger du ikke å vente på et felles opptak for å kunne sikre deg din IT-studieplass, du kan nemlig søke til alle våre oppstarter frem til og med august 2022 allerede nå. 

Våre studieprogrammer er populære, og på flere av våre campusstudier blir det etablert ventelister lenge før studiestart. Vi anbefaler derfor å være raskt ute.

Moderne utstyr og fasiliteter

Som Noroff-student vil du få tilgang til nytt, state-of-the-art utstyr og den nyeste programvaren tilgjengelig. Vi bruker samme software som industrien bruker, som betyr at du vil lære det du trenger å kunne i din fremtidige jobb. 

Dersom du velger å studere på campus, kan du velge mellom Oslo, Stavanger, Kristiansand og Bergen. Alle byr på lyse, moderne fasiliteter med topp moderne utstyr.

Oppdatert kunnskap

Ved Noroff vil du få en hands-on kompetanse som gjør deg klar til å gå rett ut i arbeidslivet etter endt studium. Vi oppdaterer kontinuerlig våre studieprogrammer, og våre faglærere er dyktige, engasjerte mennesker som tar med seg sin bransjeerfaring inn i undervisningen. Det betyr at du som student vil sitte igjen med de riktige verktøyene når du skal ut i jobb.

Søk studieplass


Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top