Tirsdag 2. november holder Noroff Høyskole workshop om nettsikkerhet for barn i samarbeid i Kristiansand med organisasjonen Razem=Sammen. 

Målet med workshopen er å gjøre foreldre tryggere på hvordan de kan beskytte barna sine på nett. Det er høyskolelektorene Emlyn Butterfield og Veronica Schmitt ved bachelorprogrammet i digital etterforskning som holder kurset.

– Det er mye fokus på å lære barn hvordan de skal være trygge på nett. En viktig del av opplæringen er å gi foreldrene kunnskap og bevissthet om de potensielle risikoene barna møter, forteller Butterfield.

Workshopen holdes i samarbeid med Razem=Sammen, en polsk-norsk forening som jobber for integrering og aktivisering av den polske befolkningen i Kristiansand.

I rask endring

Vi kan hjelpe deg å forstå hvordan du kan beskytte dem i vår nye, virtuelle verdenEmlyn Butterfield

Teknologien endrer seg utrolig raskt, og det er ikke like enkelt for alle å henge med i svingene. De fleste som er foreldre i dag har ikke vokst opp med de samme digitale plattformene rundt seg som barna.

– Foreldre er ikke alltid såkalte «digital natives», og kan være redde for teknologi og ute av stand til å støtte barna sine i å være trygge på nett. Likevel er det ofte foreldrene som er nærmest, og som har størst motivasjon til å holde barna trygge, sier Butterfield.

Han fortsetter:

– Denne workshopen er designet for å gi foreldre bevissthet om både potensialet til moderne teknologi, og risikoene som medfølger. Du vet hvordan du skal beskytte barna dine i den virkelige verden, og vi kan hjelpe deg å forstå hvordan du kan beskytte dem i vår nye, virtuelle verden.

Workshopen gis på engelsk, og det er begrenset antall plasser. Du kan lese mer om arrangementet og melde deg på her.


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top