Noroff-studentens film startet produksjonen i august i år, med drahjelp fra produksjonsselskapet Rollo Tomasi.

 – Vi startet egentlig allerede søknaden til Norsk Filminstitutt våren 2020 ved å lage en veldig godt planlagt produksjonsmappe, forteller Brandon Armand Austria (21). Han har studert filmproduksjon ved Noroff Oslo, et toårig studium hvor man lærer om alle prosesser knyttet til det å lage film. Ordinært skulle prosjektet med filmen, som heter Low Life, være Brandons eksamensprosjekt, men grunnet pandemien fikk han aldri spilt den inn.

– Mye av årsaken til at produksjonsmappen ble så bra er nettopp på grunn av pandemien. Siden vi ikke fikk lov til å gå til opptak, skrev vi dokumenter på absolutt alt vi kunne komme på. Derfor hadde vi for det meste alt klart når jeg kom i kontakt med produksjonsselskapet Rollo Tomasi, forteller han.

Ønsker du å bli god, er det viktig å legge ned timene til detBrandon Armand Austria

Low Life handler om en bokser som er i ferd med å ha den store debutkampen sin. Natten før den store kampen møter han barndomsvennene sine, som drar ham tilbake til et miljø han har prøvd å legge bak seg. Filmen startet produksjonen i midten av august, med opptak i oktober.

– Filmen produseres av Noroff, Rollo Tomasi og Yeventa. Rollo Tomasi er et produksjonsselskap som jeg kom i kontakt med da eksaminatoren min ved Noroff var så vennlig å anbefale meg til dem. Yeventa er et produksjonsselskap jeg har startet med to tidligere klassekamerater fra Noroff, sier Brandon.

Poster for Low Life. Foto: Mattis Skjelving

Bygget nettverk i studietiden

På studiet i filmproduksjon fordyper man seg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen. Brandon opplevde i studietiden at faglærerne oppmuntret ham til å finne sin egen stemme.

– Faglærerne har alltid oppfordret meg til å følge min egen fortellerstemme. Det er ikke alltid de er helt enige, men det er da man selv har ansvar for å kjøre sitt eget løp. Noroff har også gitt meg bedre ferdigheter og en dypere forståelse av hva det vil si å lage film, samtidig som de ga meg muligheten til å starte med å bygge et nettverk, sier han.

– Hva vil du si til de som vurderer å søke samme studium som deg?

– Studiet er på mange måter hva du gjør det til, og om intensjonen din er å studere noe du liker og kanskje få noen nye venner med felles interesser er Noroff et bra sted på det. På den andre siden vil faglærerne alltid ta deg seriøst hvis du møter opp og sier at du virkelig ønsker å bli god i dette. Ønsker du å bli god, er det viktig å legge ned timene til det, avslutter 21-åringen.

Filmproduksjon tilbys ved campus i Oslo og Bergen. Du kan lese mer om studiet her

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top