- Å være fremoverlent og vise engasjement har nok i mitt tilfelle vært nøkkelen til å få en jobb som ikke engang var utlyst.

Kristine Andersen valgte grafisk design fordi hun ønsket å utforske en kreativ karrierevei.

Jeg visste ikke nøyaktig hva studiet i grafisk design innebar da jeg søkte, men tanken på å kunne uttrykke meg kreativt samtidig som jeg kunne jobbe med mennesker hørtes ut som en spennende vei å gå, sier hun.

Godt læringsmiljø

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

Studiet har vært utrolig givende og morsomt. Jeg har lært mye, spesielt innen bruk av avanserte designprogrammer og ulike tilnærminger til designprosessen. Men også det å presentere arbeidet sitt, noe jeg ikke visste skulle være en så god læringsopplevelse som det har vært. Det har bidratt til at jeg har fått erfaring med å forklare designvalgene jeg har tatt og blitt vant til å motta tilbakemeldinger, både positive og konstruktive, sier Kristine.

Hun studerer på campus i Kristiansand og beskriver læringsmiljøet her som veldig bra. Som en del av en liten klasse har hun blitt godt kjent med både medstudenter og læreren på studiet.

Dette har nok vært med på å skape et trygt og åpent miljø i klassen, hvor dumme spørsmål ikke finnes. Å kunne bruke hverandre når man har så forskjellige ferdigheter har også vært utrolig fint, man kan da bidra til hverandres læring, forklarer hun.

Å kunne bruke hverandre når man har så forskjellige ferdigheter har også vært utrolig fint, man kan da bidra til hverandres læring. Kristine Andersen

📷: Studentene viser frem is-designet de har laget for Hennig Olsen. Foto: Elisabeth Larsen.

Jobber som grafisk designer og SoMe-ansvarlig

Kristine opplever at koblingen mellom studiet og bransjen har vært god og gitt henne en solid forståelse av hva som kreves i bransjen. Hun er på slutten av sitt andre år av studiet, og allerede sikret seg jobb som grafisk designer og SoMe-ansvarlig hos Mur i Sør, et sørlandsbasert entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap.

Min bror jobber hos Mur i Sør og ut ifra hva han fortalte virket det som et utrolig interessant sted å jobbe. Det var ikke utlyst noe stilling, så jeg valgte å vise dem hva jeg kunne tilby og hva jeg ønsket å bidra med. Å være fremoverlent og vise engasjement har nok i mitt tilfelle vært nøkkelen til å få en jobb som ikke engang var utlyst.

Kristine beskriver arbeidshverdagen hos Mur i Sør som variert og spennende. Hun tilbringer mye tid foran dataskjermen, hvor hun designer annonser og prospekt både til trykk og digitalt. Samtidig er hun også rundt på byggeplasser og boliger som skal selges, for å ta bilder og filme til sosiale medier.

Denne variasjonen gjør hver dag unik og utfordrende på sin måte, sier hun.

Verdifull erfaring

Kristine forteller at det å kombinere jobb og studier kan være utfordrende til tider, men at det også har gitt henne verdifull erfaring og muligheten til å se hvordan det virkelige arbeidslivet fungerer.

Jeg bruker mye av det jeg har lært på studiet i jobben.Kristine Andersen

Jeg bruker mye av det jeg har lært på studiet i jobben min hos Mur i Sør. De samme designprogrammene og tilnærmingene vi har lært brukes i praksis hver dag. Selv om overgangen til arbeidslivet kan være overveldende, føler jeg meg ganske rustet til å møte de ulike oppgavene som kommer min vei.

Hun fortsetter:

Jeg vet at veien videre vil innebære mye læring og utvikling, og jeg ser frem til å fortsette å vokse som grafisk designer. Jeg er utrolig takknemlig for å ha fått denne jobbmuligheten, og ser frem til å lære så mye som mulig i et fremoverlent firma som Mur i Sør.

📷: Studentarbeid av Kristine.

 

Studer grafisk design på nett eller campus

Studiet i grafisk design er tilgjengelig på alle våre campus og som nettstudier. Alle utdanninger på Noroff har løpende opptak og er godkjent i Lånekassen.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top