- Etter studiet i teknisk design så er jeg 100% sikker på at jeg ønsker å jobbe med noe innenfor denne bransjen, sier 24-åringen.

Maria Øvertungset (24) har studert teknisk design – arkitektonisk via Noroff Nettstudier. Utdanningen er praktisk og for de som ønsker å jobbe teknologisk og kreativt med arkitektur og modellering.

Jeg valgte dette studiet for å utforske en litt mer kreativ utdanning innenfor det jeg har størst interesse for, nemlig arkitektur og interiør, forklarer hun.

Fin kobling til bransjen

Arkitektonisk teknisk design er et spennende program der studentene får kompetanse i modellering av hus og kommersielle bygg, samt i konstruering av komplette byggetegninger.

Det å studere teknisk design var lærerikt og morsomt. Maria Øvertungset

Det å studere teknisk design var lærerikt og morsomt. Man får kunnskap om mye forskjellig og får virkelig erfaring med å jobbe i programvarene. Studiet var ganske intensivt og krevde at man virkelig la inn en innsats for å få mest mulig ut av studiet, forteller Maria.

Den tidligere Noroff-studenten trekker frem visualisering i Revit og Enscape som det mest inspirerende og interessante hun lærte gjennom studiet.

Studiet har en fin kobling til bransjen og man benytter seg av relevante programvarer. Det er også mulighet for å ta eksamen i samarbeid med en reel bedrift i bransjen.

Hun fortsetter:

Oppfølgingen fra faglærerne var veldig bra. Vi fikk tilbakemeldinger på hver oppgave og rapport, noe som gjorde det enkelt og oversiktlig. Lærerne var også lett tilgjengelige og gav oss  mulighet til å stille spørsmål.

Se bilder av Marias studentarbeid:

 

Lærerikt å være nettstudent

Studiet i teknisk design er tilgjengelig via nettstudier og har fire oppstarter i året. Maria forteller at hun opplevde det som lærerikt å være nettstudent.

Nettstudiene var såpass bra lagt opp fra Noroff sin side, at jeg ikke hadde noe problem med å finne ut hva som var neste oppgave eller ukens pensum.

Nettstudiene var såpass bra lagt opp fra Noroff sin side. Maria Øvertungset

Hun legger til at det å ta studier på nett krever en del selvdisiplin, men hun mener at erfaring med selvstendig arbeid kommer godt med i arbeidslivet.

Man blir ekstremt selvstendig ved å studere på nett, noe som er en styrke i bransjen vil jeg tro. Mine beste råd for å lykkes med nettstudier er å være litt streng med seg selv, ha struktur og gjøre så mange oppgaver som mulig selv om de ikke er obligatoriske.

Maria drømmer om å etter hvert bruke kompetansen fra studiet i teknisk design til å starte noe eget.

Etter studiet i teknisk design så er jeg 100% sikker på at jeg ønsker å jobbe med noe innenfor denne bransjen, avslutter 24-åringen.

Etter dette året med teknisk design – arkitektonisk er mange klare for jobb. Studenter som ønsker ytterligere ferdigheter innen emner som prosjektledelse, byggeprosesser, og konseptmodellering – kan seg søke direkte inn på andreåret til den toårige utdanningen i Teknisk Design - BIM.


Relaterte studier

Teknisk design - Arkitektonisk på Noroff

Teknisk design - Arkitektonisk

Praktisk utdanning for deg som ønsker å jobbe teknologisk og kreativt med arkitektur og modellering. I arbeidsmarkedet stiller du sterkt med kompetanse i å produsere byggetegninger og visualiseringsmateriell.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Mekanisk på Noroff

Teknisk design - Mekanisk

Praktisk utdanning hvor du lærer om mekaniske sammenstillinger og konstruksjoner. Dette er kunnskap som er ettertraktet i flere bransjer, og vil kunne åpne dører for mange spennende muligheter i blant annet konstruksjons- eller oljebransjen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design - Bygningsinformasjons-modellering - BIM på Noroff

Teknisk design - Bygningsinformasjons-modellering - BIM

Bygningsinformasjonsmodellering (BIM) er nøkkelen til den digitale omstillingen i den norske byggeindustrien. Gjennom denne praktiske utdanningen blir du klar for jobb i bygge- og konstruksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top