Etter å ha hatt en karriere innen eiendomsmegling, valgte Mari å bytte karriereretning: - Jeg startet på et nytt studium i en alder av 30 år, og stortrives!

Mari Schei Eikbu (30) hadde et ønske om å starte med blanke ark og ville gjerne studere noe innen teknologi, ettersom det er fremtidsrettet. Valget falt på UX-design på campus i Oslo.

Jeg byttet karrierevei fordi jeg rett og slett ikke følte eiendomsmegling var helt «meg». Jeg ønsket å jobbe med noe mer kreativt, og i tillegg noe som er fremtidsrettet. UX-design har kommet for å bli, og det utvikler seg stadig.

Hun fortsetter:

Valget falt på Noroff, fordi jeg hadde hørt mye bra om skolen fra en venn.

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign, studiet er tilgjengelig i Oslo og som nettstudier.

Flere spennende prosjekter

30-åringen forteller at campus i Oslo ligger veldig fint og rolig til. Hun beskriver moderne og flotte lokaler, med store klasserom som slipper inn mye lys og mange grupperom. Studiehverdagen hennes består av halve dager med undervisning og halve dager med selvstudier.

Studentmiljøet i klassen, og med læreren er veldig bra. Faglæreren min er utrolig flink, hun er pedagogisk og har en stor iver etter å gjøre oss bedre, forteller Mari.

UX-studenten forteller at hun har jobber med flere spennende og lærerike prosjekter på studiet. Hun har blant annet vært med på å redesignet nettsider og apper for kaffeprodusenter, auksjonssider, quiz-app, sauna-app og fysioterapi-app, for å nevne noe. I fjor jobbet studentene en del med en app for nybakte mødre.

Jeg følte at jeg lærte ekstremt mye om det norske helsevesenet, og hvordan mental helse påvirker nybakte foreldre. Det var en fin mulighet til å hjelpe mennesker som kanskje sliter i den fasen av livet, sier hun.

Faglæreren min er utrolig flink, hun er pedagogisk og har en stor iver etter å gjøre oss bedre. Mari Schei Eikbu

📷: Studentarbeid av Mari.

- Det er ingen skam å snu

Mari sitt råd til andre som tenker å prøve en helt annen karrierevei er å først og fremst tenke nøye gjennom om dette er noe de ønsker.

Når det er sagt er det ingen skam å snu. Har du en drøm, eller er usikker på hva du ønsker å gjøre så anbefaler jeg å kontakte Noroff for å ta en prat om hva som kan passe for deg. De tilbyr et bredt spekter av spennende studieretninger. Jeg startet på et nytt studium i en alder av 30 år, og stortrives!

Hvor håper du veien går, etter at du er ferdig hos Noroff?

Jeg håper jeg kan finne en fast stilling som UX designer i Oslo, som også gjerne tilbyr muligheten til å jobbe «remote», avslutter hun.

Noroff har løpende opptak, og så lenge det er ledige plasser og du er kvalifisert, kan du sikre deg studieplass helt frem til studiestart i august. Du kan se oversikt over ledige studieplasser her. Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi hjelpe deg med å finne ut av! Meld deg på studieveiledning her.


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top