Annie studerer grafisk design ved Noroff Stavanger, og stortrives med det bransjerelevante studieopplegget.

Annie Stokkan Brose (21) har alltid visst at hun ønsket å jobbe med illustrasjon og layout. Da hun skulle begynne å studere, så hun etter et praktisk studium.

– Jeg visste at det ville være mye samarbeid mellom lærere og studenter på dette studiet, og at det også ville bli mye praktisk arbeid. Det er noe jeg verdsetter høyt, og gjorde at Noroff var akkurat det jeg ønsket meg, forteller hun.

Hun studerer på campus Stavanger, og forteller om et lite, men intimt studiemiljø.

– Studentmiljøet er utrolig bra! Det er en ganske liten campus, så det er kjempegode muligheter for å bli kjent med andre. Campusen er også utrolig fin i et helt nytt bygg med flott utsikt, og utstyret vi bruker er topp moderne, smiler hun.

Bygger portefølje og får bransjeerfaring

Det er mye praktisk arbeid og læring, noe som passer meg veldig braAnnie Stokkan Brose

En vanlig studiedag for Annie består av å ha felles klasseromsundervisning, før hun jobber med oppgaver. I et vanlig semester utfører studentene mange oppgaver med både presentasjon og rapport, og de bygger også portefølje. 

– Jeg synes studiet mitt er kjempeinteressant. Man lærer så utrolig mye forskjellig på kort tid, og man merker raskt at det man lærer virkelig er ting man har bruk for senere i arbeidslivet. Det er mye praktisk arbeid og læring, noe som passer meg veldig bra, sier hun.

Annie forteller at det hun liker best å jobbe med er HTML og CSS, layout design, og webdesign. På studiet har hun også fått bryne seg på ekte kunder, som hun forteller at har gitt henne uvurderlig erfaring.

– Det har gjort oss enda mer klare for arbeidslivet med tanke på håndtering av kunderelasjoner og presentering av arbeidet vårt. Vi har også hatt mange bedriftsbesøk. Vi blir virkelig klare for jobb her, sier hun.

/

Studentarbeid laget av Annie.

Vil ta bachelor i utlandet

Som grafisk design-student har Annie muligheten til å inngå i Noroffs 2+1-ordning, som er et samarbeid med universiteter i utlandet hvor studenter som fullfører en toårig fagskolegrad kan ta et tredje år i utlandet, for så å få en bachelorgrad. Annie har planer om å fullføre dette, før hun ønsker å bygge på med litt mer spisset utdanning. 

– Jeg skal ta tredjeåret på Teesside University i England for å få en bachelorgrad i grafisk design. Jeg har funnet ut at det er webdesign jeg ønsker å jobbe videre med, og vil derfor vurdere å gå UX-design på Noroff også, for å kunne spesialisere meg videre innen dette, sier hun entusiastisk.

– Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

– Jeg vil råde nye studenter til å utnytte årene på Noroff på best mulig måte. Noroff er en skole som gjør alt for at alle skal bli sett og kunne forbedre sitt potensial. Snakk med medstudenter og spør faglærerne om det du lurer på. De er utrolig dyktige, og er der for å hjelpe. Og ha sosiale sammenkomster med klassen, da blir miljøet og samarbeidet enda bedre, smiler hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top