Etter mange år i arbeidslivet omskolerte han seg, og skal nå jobbe som konsulent for utviklingsselskapet Bouvet: ­– Jeg ser veldig frem til det!

Da John H. Christiansen (40) skulle begynne å studere for første gang, fikk han beskjed om at det var vanskelig å få jobb innen webutvikling, som faget het på den tiden. Valget falt derfor på lærerutdanningen. Da markedet forandret seg, så han sitt snitt til å skifte yrkesvei.

– Jeg har jobbet 12 år som lærer. Nå som det er et stort behov for frontendutviklere på markedet, så jeg sjansen til å gjøre et karrierebytte. Da jeg gikk gjennom de ulike studietilbudene, så jeg at Noroff hadde fagene som var mest oppdaterte og relevante for den utdannelsen jeg ville ha. Jeg ville heller ikke gå lenge på skole, men komme meg raskt ut i arbeid, forteller han.

I 2020 startet han på frontend-utvikling ved Noroff Bergen, et toårig studieløp som tilbys på samtlige av Noroffs fire campuser, i tillegg til som nettstudier.

Fikk jobb raskt

Det er et fagfelt hvor det skjer noe nytt hele tiden, og utdannelsen gir mange muligheter til utviklingJohn H. Christiansen

Studiene har hatt uttelling for John, som allerede i april sikret seg drømmejobben som konsulent i Bouvet, som tilbyr utviklings- og rådgivningstjenester.

– Da jeg sjekket Bouvet sine hjemmesider, så jeg at de hadde en stilling som hadde frist den dagen. Jeg ringte og fortalte at jeg ønsket å jobbe for dem, men siden fristen var så kort, håpet jeg de ville se på porfolioen jeg hadde fra utdannelsen på Noroff. Det gjorde de, og en uke senere ble jeg innkalt til intervju, smiler han.

I Bouvet skal han jobbe med utvikling i forskjellige prosjekter.

– Jeg ser veldig frem til det. Det er et fagfelt hvor det skjer noe nytt hele tiden, og utdannelsen gir mange muligheter til utvikling, sier han. 

Krevende og lærerikt

Frontend-utvikling er et studium med bratt læringskurve, noe John også fikk erfare.

– Selv om fagene kan være vanskelige og kreve mye arbeid, er det ikke vanskelig å finne noen som kan hjelpe deg og som har en god løsning. Jeg traff mange forskjellige mennesker som var hjelpsomme og hyggelige på campus, forteller han.

Til andre studenter som er på vei ut i arbeidslivet har han flere gode råd.

– Ha ryddig og oversiktlig kode, en pen portfolio, og gjerne et prosjekt eller to du kan vise frem. Jeg føler også at det er viktig å selge seg selv som en lagspiller som liker å dele og å holde seg oppdatert, sier han.

Frontend-utvikling har neste oppstart allerede i august, og du kan fortsatt sikre deg studieplass. 

Er du usikker på om studiet er noe for deg? Meld deg opp til gratis studieveiledning, så hjelper våre dyktige studieveiledere deg videre med ditt utdanningsvalg.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling

Bli backend-utvikler og jobb med fremtidens nettløsninger. Backend-utviklere topper listen over de mest etterspurte tech-jobbene i 2022.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top