28-åringen studerer grafisk design på nett: – Jeg hadde ikke klart det uten kunnskapen jeg har opparbeidet så langt i studiet.

– Vi lærer utrolig mye på kort tid, og jeg synes det er gøy med et studium hvor jeg kan slippe kreativiteten løs, sier Lisa Aarstad Kvislabakken (28). Hun studerer grafisk design ved Noroff nettstudier. Fra før har hun svennebrev i profileringsdesign.

– I profileringsdesign jobber vi ofte ut ifra ferdige skisser fra en grafisk designer. Selv om tegning av logo inngår i kompetanseplanen til en profileringsdesigner, jobber man for det meste med trykking av profileringsartikler til bedrifter og organisasjoner som har egen logo. Jeg ønsker derfor å ta videreutdanning for å utvide min kompetanse innen faget, og opparbeide viktig kunnskap innenfor yrket, forteller hun.

Vi lærer utrolig mye på kort tidLisa Aarstad Kvislabakken

Designer emballasje for lokalt meieri

Grafisk design er et toårig studium som tilbys som nettstudier og på campus Oslo og Stavanger. På studiet lærer man blant annet om strategisk design, illustrasjon, webdesign, og logodesign. For Lisa førte sistnevnte emne til et lenger samarbeid med det lokale meieriet Vuku Gårdsmeieri i Verdal.

– På mitt første semesterprosjekt, hvor vi skulle lage logo og en designmanual for en valgfri kunde, valgte jeg å jobbe med dette lokale, nyoppstartede meieriet. Dette utviklet seg til et lenger samarbeid, og frem til nå har jeg designet produktemballasjen deres, som snart kommer i butikk her i nærmiljøet. Det har vært spennende å få være med på et slikt prosjekt, og jeg hadde ikke klart det uten kunnskapen jeg har opparbeidet så langt i studiet, forteller hun entusiastisk.

Emballasje til Vuku Gårdsmeieri, laget av Lisa. 

Kombinerer studiene med jobb

Lisa kombinerer studiene ved Noroff med en fulltidsjobb, og har derfor valgt å studere på deltid.

– Hver gang vi får en ny oppgave pleier jeg å legge opp en plan for hva jeg skal gjøre, og når det skal være ferdig. Jeg bruker kveldene i ukedagene på å delta på videoforelesninger, og helgene på å gjøre oppgaver. Jeg har også av og til muligheten til å ta noen dager fri fra studiene, noe som er viktig for å holde motivasjonen oppe, forteller hun.

Hun fortsetter:

– Jeg har fått god veiledning fra foreleserne hele veien. På studieplattformen ligger dessuten alle videoforelesningene tilgjengelige hele tiden, og du kan se på dem når som helst, og så mange ganger du vil. Det finnes også et forum hvor du kan få kontakt med medstudenter, og man kan gi hverandre tilbakemeldinger på arbeidet man har gjort. Jeg var litt nervøs for å legge ut arbeidet mitt der i starten, men det gikk bedre etter hvert. 

Etter studiet håper Lisa å kunne jobbe mer med grafisk design enn det hun gjør i dag.

– Dette studiet har for meg vært en fordypning i det jeg allerede har lært, og jeg ser frem til å lære enda mer. I fremtiden ønsker jeg å jobbe i et team, hvor det er rom for å lufte ideer og å inspirere hverandre, sier hun.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top