Det er bare å hoppe i det. Ikke tenk for mye på alt som må «stemme» før du går i gang, sier studentene.

Bergen Markedsføring er et nystartet firma som tilbyr en rekke tjenester innenfor digital markedsføring. Vi valgte nettopp dette navnet for å kunne ha en god forankring i det lokale bedriftsmiljøet i Bergen, forteller Preben Ludvigsen Johansen, Hanne Tveit og Sander Tislevoll Henriksen. 

Vi har en visjon om å klare å etablere en bedrift som vi kan leve av i fremtiden og gjøre digital markedsføring tilgjengelig for alle.

Bergen Markedsføring består av de tre, som alle studerer digital markedsføringNoroff Bergen

Vi har en visjon om å klare å etablere en bedrift som vi kan leve av i fremtiden og gjøre digital markedsføring tilgjengelig for alle, forteller studentene.

Vi er tre studenter som ser behovet for flere digitale markedsførere. I en bransje som er i konstant utvikling så blir det mer og mer viktig å være oppdatert på trendene. Med forskjellige bakgrunner gir det oss et godt fundament for bedriftens allsidighet og suksess. 

«"

Foto: Bergen Markedsføring

Hanne er 22 år gammel og har fra tidligere en bachelor i medievitenskap fra UiB i tillegg til at hun allerede driver sitt eget foretak innenfor foto. Hun valgte å studere digital markedsføring fordi det var et stort ønske å oppnå et mål om en jobb som lar henne jobbe kreativt.  

«"

Foto: Bergen Markedsføring

Sander er 24 år gammel og har erfaring med å starte sin egen nettbutikk og tilhørende sosiale medier. Han startet på digital markedsføring for å få en større forståelse for promotering og annonsering. 

«"

Foto: Bergen Markedsføring

Preben er 32 år gammel. Med bakgrunn i kulturen har Preben etablert seg som en ettertraktet pedagog og foredragsholder innenfor musikk. Han valgte å studere digital markedsføring for å lære å etablere bedriften sin på digitale flater. 

Sjekk ut bedriftens hjemmeside her: Www.bergenmarkedsføring.no

Fra idé til virkelighet

Ved en ren tilfeldighet avtalte vi en lunsj oss imellom og vi merket fort en god kjemi i gruppen. Vi kom fort på at det ville vært moro å lage et firma, som et slags skoleprosjekt i løpet av året.

Idéen ble for god til å holde igjen så i løpet av kort tid gikk dette fra å være et påtenkt prosjekt til noe reelt. I samarbeid med kontaktlæreren vår, Kjetil Korsveien kom vi raskt i gang og har i dag våre første reelle kunder, forteller studentene.

Med stor stå-på-vilje og store ambisjoner tok studentene idéen og gjorde den til virkelighet.

Flere av oss hadde egne enkeltpersonforetak og var ikke ukjent med bedriftsmodellen. Hanne har et eget foretak som tilbyr tjenester innen foto og bilde og Preben har eget foretak som tilbyr pedagogiske tjenester innen musikk og «leder-utvikling».

En av styrkene våre er at vi ikke er redde for å gjøre noe nytt. Vi har et høyt ambisjonsnivå og har en indre driv om at «dette SKAL vi få til», sier studentene.

Digital markedsføring-studiet - et springbrett for bedriften

Vi er veldig glade for at Noroff legger til rette og inviterer studenter til å starte egne prosjekter og gir muligheten til å prioritere dette i stor grad. Uten veiledningen vi har fått fra vår kontaktlærer, Kjetil, hadde det tatt mye lengre tid for oss å komme i gang, forteller studentene.

Vi er veldig glade for at Noroff legger til rette og inviterer studenter til å starte egne prosjekter

Etter bare noen få måneder som bedrift er studentene godt i gang og har allerede fått arbeide tett med flere store firmaer og merkenavn.

Vi lever per i dag etter regelen «Learn as you go». Vi ble allerede i uke 3 på studiet kastet ut i praksis hvor vi fikk velge å drive egne prosjekter eller å være «intern» og ha praksis i andre firma.

Det vi lærer på skolen er i stor grad det vi bruker i arbeidslivet. Erfaringene vi får gjennom skolen er uvurdelig og dette er lærdom vi kan sette i praksis med det samme i bedriften vår, sier studentene.

De fortsetter:

Digital markedsføring er jo en utdanning som stadig er i utvikling. Den er ekstremt variert og gir muligheter til å spesialisere seg innenfor veldig mange felt. En digital markedsfører blir aldri «helt utlært».  Behovet for arbeidskraft er stort og vi ser at kompetansen vi innehar er nødvendig.    

Nylig lansert vi som bedrift et landsdekkende webinar om digital markedsføring hvor vi arbeidet tett med store firmaer som DNB, Sportsklubben Brann, Hansa Borg Bryggerier og Labs.Marketing. 

– Hvilke råd vil dere gi til andre studenter som vil starte sin egen bedrift?

Det er bare å hoppe i det. Ikke tenk for masse på alt som må «stemme» før en går i gang. Erfaringene kommer av seg selv om en arbeider hardt og målrettet. Å ha et konkret og relevant prosjekt i samsvar med studiet gjør at studiehverdagen blir utrolig mye mer interessant, avslutter studentene.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning.

For å kunne sende deg e-post må vi lagre informasjon om deg. Du kan når som helst melde deg av. Les mer i vår personvernerklæring.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top