Med en lidenskap for tegning og gaming, bestemte Artim seg for å ta en grad innen Interaktive Medier - Spill ved Noroff. Dette førte ham til hans nåværende rolle som Digital Concept Artist.

Artim Ademi (25) har hatt en bemerkelsesverdig reise innen interaktiv media og spillutvikling. Med en lidenskap for tegning, gaming og stor interesse for spillutvikling, valgte Artim å ta en grad i Interaktive Medier - Spill ved Noroff. I dag er han Digital Concept Artist hos Runic Dices Entertainment, der han bidrar til utviklingen av deres kommende spill, Nanokings.

- Jeg ønsket å utvikle forståelsen min for spillutvikling og lære måter å forbedre ikke bare håndverket mitt, men også hvordan jeg kan anvende det karrieremessig, sier han.

Kombinere 3D-design og interaktiv media

Artims reise inn i spillutviklingens verden begynte på Noroff, der han først studerte 3D-design og 3D-spilldesign på campus, før han tok en nettbasert grad innen Interaktive Medier - Spill. Til tross for noen utfordringer snakker Artim varmt om sine erfaringer på Noroff.

- Lærerne var snille og forståelsesfulle, noen gikk til og med ekstra langt for å tilpasse seg læringsstilen min, det hjalp mye, og de var alltid villige til å lytte og hjelpe meg med det jeg trengte.

For øyeblikket jobber Artim som Digital Concept Artist hos Runic Dices Entertainment, et spillutviklingsstudio som aktivt er involvert i utviklingen av Nanokings. I sin rolle er Artim ansvarlig for konseptualisering og design av ulike elementer som er avgjørende for spillet, inkludert fiender, spillbare karakterer og miljøaspekter.

- Jeg har elsket å jobbe med teamet bak Nanokings, og min erfaring har vært ingenting annet enn positiv.

- Bachelorgraden forberedte meg godt på den virkelige verden

Når han ser tilbake på tiden sin på Noroff, erkjenner Artim de verdifulle ferdighetene og kunnskapen han fikk under studiene.

- I løpet av årene mine på Noroff ble jeg veiledet mot en stabil arbeidsflyt, inngående kunnskap om spillutvikling, hvordan ting fungerer i bransjen, og jeg ble forberedt på en måte der jeg utviklet tykk hud for å håndtere all kritikk som kom min vei, sier han.

Artim mener at utdanningen gav han en solid base og forberedte han på kompleksitetene i den virkelige verden i spillutviklingsprosessen. Utfordringene han møtte under studiene ved Noroff, både personlig og faglig, gav ham verktøyet for å håndtere konflikter i teamarbeid og opprettholde en positiv arbeidsflyt.

- Bachelorgraden forberedte meg godt på den virkelige verden. Jeg vil si at det til tider ga meg de tøffeste scenariene i en spillutviklingssyklus.

Han fortsetter:

- Jeg er takknemlig for det, siden jeg nå utvikler spill med et team, har jeg mye lettere for å håndtere konflikter jeg kan støte på, uansett om det er personlige konflikter eller konflikter i arbeidsflyten min.

Artim fortsetter å bidra til utviklingen av Nanokings, og suksessen hans er et bevis på mulighetene som følger med en solid base innen interaktiv media og spillutvikling.

Interaktive Medier - Spill er tilgjengelig både online og ved Campus Kristiansand, samt Online PLUS ved Campus Oslo.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top