Nora har fått jobb før hun har fullført studiet i digital markedsføring. - Jeg visste fra starten av at jeg ville jobbe med markedsføring i et byrå, så jeg jobbet mot dette målet hele høsten.

Nora Medhaug (20) har studerte digital markedsføring ved Noroff i Bergen, men tar nå siste semester via nettstudier slik at hun enklere kan kombinere studiene med sin nye fulltidsjobb i Kommunikasjonshuset.

20-åringen visste fra starten av at hun ville jobbe med markedsføring i et byrå, det var et mål hun jobbet mot hele høsten. Hun tror at mye av grunnen til at hun fikk jobb allerede halvveis i utdanningsløpet var at hun viste et stort engasjement, i tillegg til at hun kunne vise til kompetanse innenfor fagfeltet.

Å være aktiv på LinkedIn hjalp mye, det viser engasjement og personlighet. Jeg tror dette var en stor del av grunnen til at jeg fikk jobb så fort. Markedsføring er noe jeg virkelig elsker å jobbe med, så det var lett for meg å vise at dette var noe som engasjerte meg, sier hun.

Nora tok også flere kurs og sertifiseringer på blant annet Hubspot og sørget for at disse var synlige på LinkedIn. Hun viste også frem arbeidet hun hadde gjort gjennom internshipet sitt, og passet på å alltid gi det lille ekstra.

Hun legger til at det også er en fordel å ha nettverk.

En venn av meg jobber på Kommunikasjonshuset, og en ansatt på Noroff kjenner sjefen, så det la inn et godt ord for meg.

Ønsket å lære på en praktisk måte

Nora ser frem til en arbeidshverdag hvor hun skal jobbe med blant annet tekst, fotografering, sosiale medier og ha kontakt med kunder.

Man får mange verktøy gjennom skolen som er helt supre å ta med seg videre. Nora Medhaug

Kundene våre er innenfor industri og maritime bransjer, i tillegg har vi noen kunder innenfor IT. Dette innebærer nok at jeg må gjøre litt research, noe som er spennende ettersom jeg da får lære om disse bransjene også. Jeg får reist litt rundt til bedriftene vi jobber med, så hverdagen ser aldri lik ut, forteller hun.

Hun valgte å studere på Noroff fordi hun ønsket å lære digital markedsføring i praksis, og ikke bare teorien som lå bak. Hun forteller at læringskurven er bratt, men at så lenge man følger med så går dette fint.

Jeg liker psykologien bak faget, hvordan «gamlehjernen» er den delen av hjernen som tar avgjørelser for oss. Jeg liker også at jeg får muligheten til å være kreativ, sier hun.

Hun syns det er en god kobling mellom bransjen og studiet.

Man får mange verktøy gjennom skolen som er helt supre å ta med seg videre.

Kombinerer fulltidsjobb og studier

Nora trivdes veldig godt på campus i Bergen, men valgte å gå over til nettstudier for å kunne kombinere jobb og studier. Hun tror at det krever mye selvdisiplin og struktur i hverdagen for å klare å kombinere nettstudiene med fulltidsjobb.

Det blir jo 200% arbeid for meg. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt nevøs, men jeg har også troen på meg selv. Jeg vet jeg får til akkurat det jeg vil, og at jeg vil fullføre studiene med gode resultater, forteller 20-åringen.

Nora tror det blir viktig å gjøre litt skole hver dag, fremfor å vente til helgen med å gjøre det. Hun har en plan om å jobbe jevnt og trutt hele veien.

Jeg tenker at hverdagen min vil bestå av jobb fra kokken 8-16 og skole fra 17-19. Jeg vil også bruke en time på trening som jeg elsker, jeg tror det er viktig når jeg tilbringer så mange timer fremfor skjermen hver dag.

Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

Ta notater! Jeg laget en PowerPoint med alle mine notater som jeg kan gå tilbake å se i hvis det er noe jeg glemmer ut. Vær aktiv i timen og på LinkedIn, fordi «synes du ikke, så finnes du ikke» som læreren min sa. Det er også lurt å ta kursene du får gjennom skolen, avslutter hun.

Studiet i digital markedsføring er tilgjengelig på alle våre campus og via nettstudier. Neste oppstart er 14. mars på nett. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og i sosiale medier.

Nora viser en dag som student ved campus i Bergen.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Studietilbud ved Noroff

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Video er en viktig del av influencer-markedsføring. Jobb med digitale strategier og benytt videoproduksjon og storytelling på Facebook, Instagram, YouTube og andre sosiale medier.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top