Kristina har studert prosjektledelse ved Emergence, og jobber nå i Utdanningsetaten i Oslo som prosjektutvikler. 

Etter lang tid i vikariater og mammapermisjon kjente Kristina Tyvand Horne (34) på et behov for å stoppe opp og reflektere om hun egentlig var på rett plass. Hun hadde lenge tenkt på å gjøre noe annet, og hadde mange tanker om hva hun kunne tenke seg, men ikke verktøyene til å ta fatt på det.

– Jeg fikk nyss om studiet i prosjektledelseEmergence, så jeg gikk inn på nettsidene og leste om hva utdanningen innebar. Kombinasjonen av prosess-, prosjekt- og selvledelse traff en nerve hos meg, og gjorde at jeg bare måtte søke, forteller hun. 

Fikk raskt jobb etter studiene

Kristina har bakgrunn og utdanning innen musikk og teater, og tok etter hvert politiutdanning. Hun har jobbet i både retail, kriminalomsorgen og Politiet før hun etter studieåret ved Emergence landet jobb som prosjektutvikler i Utdanningsetaten i Oslo kommune.

Studiet har åpnet en ny verden av jobber jeg kunne søke påKristina Tyvand Horne

– Studiet har åpnet en ny verden av jobber jeg kunne søke på. Det har gjort meg tryggere på meg selv og mine ferdigheter, forteller hun.

I Utdanningsetaten jobber hun i delprogram oppvekst og utdanning. Jobben landet hun cirka et halvt år etter ferdig utdanning.

– Jobbsøkingen fikk en liten demper da vi som småbarnsfamilie var mye syke på rundgang på høsten. Heldigvis løsnet det rundt juletider, og nå er jeg i dette ettårsvikariatet som jeg trives veldig godt i, smiler hun. 

Viktigheten av trygge team

Prosjektledelse er et ettårig studium som tilbys på Emergence, som i vår ble en del av Noroff. Studentene blir en del av et intimt klassemiljø hvor de jobber mye i team og lærer å få det beste ut av hverandre.

– Det viktigste jeg lærte var nok viktigheten av å bygge trygge team for å kunne drive både prosesser og prosjekter i riktig retning. Det er også veldig viktig å snakke om det man tenker på, for veldig ofte er man ikke den eneste som brenner inne med noe. Når vi ble bedre på det økte forståelsen, tryggheten og produktiviteten i teamet også, forteller hun.

Kristina bruker mye av metodikken og tankegangen fra studiet i sin arbeidshverdag som prosjektutvikler.

– Jeg sjekker inn med meg selv hver dag før jeg møter omverdenen, og jeg har mer forståelse for at folk man møter snakker fra sin egen øy. Samtidig prøver jeg å lure inn en litt «leanere» prosjektmetodikk og tankegang der jeg kan i den store organisasjonen jeg jobber for, sier hun.

Er det noe du vil dele med de som vurderer å søke samme utdanning som deg?

– Søk! Det er verdt å investere både tid og penger i, sier hun entusiastisk.

Prosjektledelse har oppstart på campus i Oslo i august. Du kan fortsatt sikre deg studieplass, og du kan lese mer om utdannelsen her.


Relaterte studier

Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top