Verden er i konstant utvikling og arbeidsmarkedet endres stadig. – En praksisnær utdanning gir studentene en fordel når de skal ut i jobb, sier rektor ved Noroff Fagskole. 

I årene fremover vil lærevillighet være en svært attraktiv egenskap for arbeidsgivere Aage Alexander Foss

Dagens studenter skal ta over morgendagens arbeidsmarked. Arbeidsmarkedet frem til i dag har gjennomgått betydelig endringer og det er ingen grunn til å tro at det stopper her.

– Tiden der man var «ferdig utdannet» da man kom inn i arbeidslivet er over. Å være villig til å lære nye ting vil være en attraktiv egenskap blant fremtidige arbeidstakere. Derfor er en av våre viktigste oppgaver å gi studentene nøkkelen til å lære og forstå, slik at de kan gjenta denne suksessfaktoren senere i arbeidslivet, sier Aage Alexander Foss, rektor ved Noroff Fagskole. 

«"

Foto: Magnus Wintersborg

Kunnskap er nøkkelen

Studentene blir skodd for fremtidens arbeidsliv, ved at utdanning og arbeidsliv involverer seg med hverandre.

– Våre studenter sitter igjen med en praktisk utdanning, i kombinasjon med gode faglige og teoretiske tilnærminger. 

Han fortsetter:

– Samarbeidet mellom utdanning og næringsliv er noe vi i Noroff jobber aktivt med. Studentene våre jobber med reelle caseoppgaver og problemstillinger, direkte fra næringslivet. 

Vi leverer en praksisnær utdanning som fører til jobb Aage Alexander Foss

– Vi leverer en praksisnær utdanning, og skreddersyr utdanningstilbud som vi vet at arbeidsmarkedet har behov for. 

Det er ingen tvil om at en praksisnær utdanning er en fordel når studentene etter endt utdanning skal ut i arbeidsmarkedet.

– Vi ønsker at våre studenter skal være job ready, ved at de har en praktisk forståelse av faget og en klar oppfatning av hva som venter dem etter studiene.

Høyaktuell akademisk trening

Studieplanen utvikles også i tett samarbeid med næringslivet, for å sikre at studentene sitter igjen med høyaktuell akademisk trening.

Johanne Lilleengen er 24 år har studert digital markedsføring hos Noroff, før hun landet drømmejobben i Data Respons. 

Foto: Privat

– Digital markedsføring er veldig fremtidsrettet. Man blir godt rustet for markedsføring på nett og hvordan man burde tenke for å overleve i den digitale konkurransen.

Hun fortsetter:

– Så langt har jeg fått bruk for nesten alt jeg har lært på studiet. Google analytics, copywritign og SEO er helt klart noe enhver som har en nettside burde ha en viss forståelse for, og jeg tror et nettstudium i digital markedsføring kunne hjulpet mange, sier Johanne.

– Ettersom endringene innen teknologien skjer så raskt, er vi opptatt av kontinuerlig utvikle studieplanene og studietilbudene våre, sier Aage. 

Flere Noroff-studenter har fått jobbtilbud allerede før de er uteksaminert. 

– Dette sier noe om hvor stort behov det er etter skarpe hoder, avslutter Aage. 

Les også om Astrid (24) som fikk fast jobb to måneder etter studietiden. Hun har studert både grafisk design og digital markedsføring på nett hos Noroff, og har nå fått jobb som markedskoordinator.  

 


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top