Jonas Kjærgaard jobber i Handelsbanken, samtidig som han bygger på sin kompetanse med studiet Python for Finance ved Noroff Nettstudier.

Python for Finance er et halvårsstudium som gir muligheten til å kombinere kunnskap innen finans med Python-ferdigheter, og er for de som har fullført en utdanning innen finans eller jobber i finansbransjen.

– Jeg bestemte meg for å melde meg på studiet Python for Finance av flere grunner. For det første tenkte jeg at et halvårsstudium ville være overkommelig selv med en fulltidsjobb. Etter å ha tilegnet meg variert erfaring innen bank og finans, ønsket jeg å supplere denne erfaringen med ytterligere kunnskap for å utvide mine fremtidige jobbmuligheter, forteller Jonas.

– Studiet er veldig bra. Det er rettet mot bank- og finansbransjen, noe som gjør at jeg kan relatere til oppgavene. Flere av tingene jeg har lært, kommer jeg til å ta med meg videre, enten i jobb eller privat sammenheng, fortsetter han.

Kan studere fra hvor som helst

32-åringen var først litt usikker på om han skulle starte på studiet, ettersom han jobber fulltid. Oppbyggingen av studiet viste seg imidlertid å være så god at Jonas opplevde det som enkelt å tilpasse det til sine andre forpliktelser.

I påsken tok jeg med meg studiene til Kreta. Jonas Kjærgaard

– Jeg studerer vanligvis et par dager etter jobb og i helgene, og dette passer meg godt. Hvis det hadde vært slik at jeg måtte studere på dagtid, hadde det ikke vært mulig for meg å ta dette studiet, så nettstudier er veldig fleksibelt.

– I påsken tok jeg for eksempel med meg studiene til Kreta, legger Jonas til.

Hos Handelsbanken jobber han hovedsakelig med dødsbo og offentlige henvendelser. Han har allerede tatt i bruk mye av det han har lært på studiet for å lage modeller og beregne renter, avdrag og skatt på inntekt.

– Studiet er helt klart relevant for bank- og finansbransjen. Jeg lærer blant annet å lage modeller for avslag og godkjenning av kredittkort, noe jeg har jobbet med tidligere. Et annet eksempel er hvordan man henter relevant informasjon fra en ønsket kolonne i et Excel-ark. Dette er også noe jeg sikkert kommer til å få bruk for i fremtiden

Programmeringskompetanse er ettertraktet

Når Jonas er ferdig med studiet, ønsker han gjerne å jobbe i skjæringspunktet mellom finans og IT. Tidligere har han jobbet med kredittvurdering, bokføring og finansiering av komplekse låne- og garantiavtaler.

Det er definitivt mye fokus i media på at programmeringskompetanse er ettertraktet. Jonas Kjærgaard

– Jeg har allerede forståelse for hvordan en del av bank- og finansverdenen henger sammen og håper å finne en jobb som verdsetter denne brede erfaringen, sier han.

– Det er definitivt mye fokus i media på at programmeringskompetanse er ettertraktet. Jeg ser frem til å se hvilke muligheter som åpner seg etter fullført studium, og håper å kunne bruke det jeg har lært i arbeidslivet.

– Har du noen råd til andre som jobber i finansbransjen og vurderer samme studium?

– Når det gjelder råd til andre som jobber i finansbransjen og vurderer det samme studiet, vil jeg si at hvis man liker Excel, vil Python kunne gjøre oppgaver som ikke er like enkle å få til i Excel. For min del jobber jeg med en funksjon som regner ut inntektsskatt ut ifra hva man tjener. Dette er sikkert mulig å gjøre i Excel, men personlig synes jeg slike relativt komplekse utregninger fungerer mye bedre i Python.

Python for Finance er tilgjengelig via nettstudier og har fire oppstarter i året: januar, mars, august og oktober.


Relaterte studier

Python for Finance, Noroff

Python for Finance

Utdanningen gir deg muligheten til å kombinere domenekunnskap innen finans med Python-ferdigheter, slik at du kan bidra til utviklingen av nye programvareprodukter for finansbransjen.

  Nettstudier
  6 måneder
  30 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top