Python for Finance

Halvårsstudium

Python for Finance

Python for finanssektoren

Utdanningen gir deg muligheten til å kombinere domenekunnskap innen finans med Python-ferdigheter, slik at du kan bidra til utviklingen av nye programvareprodukter for finansbransjen.

Ledige studieplasser

Nettstudier

13. august 2024 Flere oppstarter

15. oktober 2024

7. januar 2025

11. mars 2025

1/2 år heltid | 1 år deltid

Heltid: 44.000,- per semester
Deltid: 22.000,- per semester

Lånekassen

Hvorfor studere Python for Finance?

Python for Finance er for deg som har fullført en finansutdanning eller som jobber i finansbransjen. Målet med studieprogrammet er ikke å utdanne fullverdige utviklere, men å sette finansfolk i stand til å automatisere rutinemessige oppgaver som er relevante for jobben deres. Du vil bli i stand til å kommunisere programvarekrav til større prosjektgrupper for programvareutvikling.

Python er et programmeringsspråk som er skreddersydd for finansbransjens spesifikke behov. Det kombinerer god lesbarhet med ulike rammeverk som gjør det enkelt å bygge webapplikasjoner og automatisere trivielle prosesser.

Programmeringsspråket er mye brukt innen ulike områder som datavitenskap, sikkerhets- og penetrasjonstesting, vitenskapelig databehandling og finans. Flere kjente nettsteder som Google, Pinterest og Instagram inneholder funksjonalitet som er bygget med Python. Den økende populariteten betyr at det er mange jobbmuligheter for dyktige Python-programmerere.

Jobbmuligheter

For tiden er det et stort utvalg av selskaper i finansbransjen som etterspør kompetanse i Python. Hovedmålet med denne utdanningen er å gi deg relevant praktisk erfaring som du kan bruke umiddelbart. Relevante jobbmuligheter kan være:

  • Maskinlæring ingeniør
  • Dataforsker
  • Automatisering av oppgaver i for eksempel Excel
Stor etterspørsel etter finansfolk med Python-ferdigheter

Stor etterspørsel etter finansfolk med Python-ferdigheter

Studieinformasjon

På dette studiet er det ikke nødvendig med tidligere erfaring med koding. Python for Finance legger vekt på praktisk tilnærming og dekker akkurat nok teori til å hjelpe deg med å forstå Python bedre. Underveis vil du bygge et grunnlag for å lære et nytt rammeverk eller programmeringsspråk.

Python-versjonen som brukes i programmet, er "Vanilla Python", som er et begrep som brukes for å beskrive standardversjonen av programmeringsspråket uten ekstra biblioteker eller rammeverk.

Etter endt utdanning vil du ha solide ferdigheter i Python og Jupyter Notebook, slik at du kan utføre dataanalyse med noen av Python-bibliotekene og generere visuelle rapporter.

Emner i Python for Finance:

  • Introductory Python Programming
  • Intermediate Python Programming
  • Phase 1 Portfolio
  • Data Manipulation
  • Visualisation & Reporting
  • Phase 2 Portfolio
Skole: Noroff Fagskole
Søknadsfrist: Løpende opptak. Søknadene behandles i den rekkefølgen de kommer inn.
Undervisnings­­språk: Engelsk
Godkjenninger: Godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse. NOKUT-akkreditert.
Studiepoeng: 30

Maskinvare og programvare

Nylige datamaskiner med Windows, Linux eller MacOS (Intel og Apple Silicon) støtter alle Python. Python 3 og verktøyene du vil bruke i programmet er også gratis.

Noroff har løpende opptak og søknadene behandles derfor i den rekkefølgen de kommer inn. Det vil si at jo tidligere du søker, desto tidligere kan du sikre deg studieplass.

For å kvalifisere deg for studiet må du ha generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. 

Du kan lese mer om opptakskrav her.

Spesielt opptakskrav for Python for Finance

Krav om min to års erfaring fra bank, finans el. forsikring, eks. som finansiell-, kunde-, eller forsikringsrådgiver, finanskonsulent eller økonomimedarbeider.

Alle våre utdanninger er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning. Du kan søke Lånekassen om basisstøtte (lån og stipend; 137.907,-) og ekstra lån til skolepenger (74.366,-) per år.

Som voksen student kan du få lån og stipend fra Lånekassen. Det gjelder også om du jobber samtidig som du studerer.

Du kan lese mer om betaling, lån og stipend her. 

Se video

Få studieveiledning på Noroff

Få studieveiledning

Spørsmål om våre utdanninger?
Vi hjelper deg gjerne!

     
Top