Denne høsten begynte 27-åringen på nettstudier i nettverk og IT-sikkerhet: - Jeg har i mange år hatt lyst til å prøve en annen karriereretning.

17. oktober var det oppstart på nettstudier. En av de som hadde sin første dag som nettstudent denne dagen var Cecilie Ausland (27). Hun er født oppvokst i Sandnes og har jobbet som helsefagarbeider siden 2015. På hjemmebane har hun mann, tre barn og to hunder. Hun har i mange år vurdert å prøve en annen karriereretning, denne høsten tok hun endelig steget og startet på studiet i nettverk og IT-sikkerhet

Jeg gjorde litt søk på Google, kikket litt rundt og endte til slutt mot IT-verden, nærmere bestemt nettverk og IT-sikkerhet. Jeg leste meg opp på studiet, og søkte studieplass kort tid etter, forteller den ferske nettstudenten.

Bratt læringskurve

Selv om studiet ikke krever noen forkunnskaper, valgte Cecilie å ta tre sertifiseringer i forkant.

For meg er det viktig å være flink til å strukturere studiehverdagen, samt planlegge uke for uke. Cecilie Ausland

– Jeg ønsket å lære mer om den nye verden jeg skulle inn i og finne ut om dette var noe jeg kunne forstå og trives med før jeg startet. Fagfeltet er helt nytt for meg, utover sertifiseringene har jeg ingen erfaringer fra tidligere.

Før hun startet på studiet hadde hun blant annet tatt en sertifisering i Cyber Security, et felt hun ser frem til å utforske videre.

Jeg gleder meg spesielt til å utforske det som har med etterforskning å gjøre. Jeg ser også frem til å meste programmering og til å forstå flere programmeringsspråk.

Nettstudenten er forberedt på at det kommer til å bli en bratt læringskurve som krevet mye fokus og dedikasjon. Med en godt gjennomtenkt læringsplan og smarte læringsmetoder tror hun at dette skal gå helt fint.

For meg er det viktig å være flink til å strukturere studiehverdagen, samt planlegge uke for uke. Det vil nok komme hinder og vanskelige perioder, men da gjelder det å fortsette og ikke gi opp.

Kombinerer nettstudier med jobb

Cecilie jobber som nattevakt i helsesektoren og har planer om å jobbe samtidig som hun studerer. Ettersom 27-åringen også er småbarnsmor, passer nettstudier ypperlig for hennes livssituasjon.

Nettstudier er fleksibelt og gjør at jeg kan bruke arbeidstiden til å utføre store deler av studiet. Det gjør også at jeg kan beholde jobben og unngå større økonomiske konsekvenser. Med mange fridager har jeg også mulighet til å bruke dagene effektivt til å studere, samtidig som jeg kan bidra i det hverdagslige på ettermiddagene, forteller hun.

Når hun har fullført fagskoleutdanningen i nettverk og IT-sikkerhet, har hun et mål om å ta en bachelor i Cyber Security. Hun er også inne på tanken om å gå rett ut i arbeidslivet når hun er ferdig.

Jeg ønsker å få en givende arbeidsplass som kan tilby meg de utfordringene jeg trenger for å bli god i dette feltet.

Nettverk og IT-sikkerhet er en praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet. Neste oppstart er 9. januar 2024.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top