- Det var tøft å lage et helt spill alene og gjøre hele prosessen selv, men jeg er stolt av å ha klart det helt på egenhånd.

Simen Løchting har akkurat fullført en bachelor i bachelorgrad i interaktive medier – spill via nettstudier. Han har imponert stort med sitt bachelorprosjekt, og stakk av med den nasjonale prisen for beste studentarbeid på Noroff sin prisutdeling, The Golden Egg Awards.

Å vinne The Golden Egg føltes utrolig og jeg ble veldig satt ut. At noe jeg har laget og hadde brukt så mye tid på har vunnet en pris er helt fantastisk. Det er nok en av mine største prestasjoner og jeg vil takke støttende lærere, venner, og familie for å ha gjort dette mulig, sier 26-åringen fornøyd.

Bacheloren i interaktive medier – spill tilbys på campus i Kristiansand, via nettstudier eller Online PLUS.

Har gjort hele prosessen selv

Bachelorprosjektet til Simen går under navnet «A Brewing Escape», et spill som er et first-person crafting escape room.

Å vinne The Golden Egg føltes utrolig og jeg ble veldig satt ut.Simen Løchting

Han forklarer i korte trekk hva spillet går ut på:

Du har drukket noe du ikke burde på en festival og våkner opp i fangekjelleren i et stort magisk slott. Der finner du spor fra andre fanger, mens du finner veien til en stor gryte med tilgang på flere oppskrifter. Du kan finne ingrediensene som trengs i oppskriftene til å lage heksebrygg som gir deg nye evner til å utforske mer av slottet, og til slutt komme deg ut av slottet.

«A Brewing Escape» har vært et soloprosjekt, noe som også har utfordret han til å jobbe med deler av videospill-produksjonen som han ikke hadde så mye erfaring med fra før.

Det var tøft å lage et helt spill alene og gjøre alle prosessene selv, men jeg er stolt av å ha klart det helt på egenhånd. Jeg tror jeg kunne fått større og bedre kvalitet med en gruppe, men læringsutbyttet jeg fikk alene var uvurderlig.

🎥: Simen sitt bachelorprosjekt «A Brewing Escape».

- En fantastisk reise

Simen forteller at det å studere interaktive medier – spill på Noroff har vært en fantastisk reise. Han har tidligere opplevd ar han ikke helt har mestret skole, dette endret seg da han begynte på Noroff. Han opplevde at en mer praktisk orientert skole var det riktige valget for han. Det å studere på nett har også vært mer sosialt enn det 26-åringen trodde før han startet.

Noe av det beste med Noroff er lærerne og hvor støttende og hjelpsomme de er.Simen Løchting

Noe av det beste med Noroff er lærerne og hvor støttende og hjelpsomme de er. Klassemiljøet er også veldig bra og vi hadde blant annet selvorganiserte spillekvelder. Det er miljø for å gi tilbakemeldinger til hverandre på arbeid og be om hjelp om man møter på problemer.

Jeg trodde det ikke ville være særlig sosialt å studere på nett, men det er helt motsatt. Det er et veldig sosialt studium, og siden de fleste er online er det alltid noen å snakke med.

Hva vil du si til andre som vurderer å ta en bachelor i spill?

Om du er interessert i spill og noen gang har hatt lyst til å forandre noe til det bedre innen spill, da bør du søke på Noroff. Jeg hadde ingen forkunnskaper før jeg startet og læringskurven var bratt i starten, men det er ikke være noe problem hvis du er drevet og interessert i faget.

Nå som Simen har fullført bachelorgraden sin er han aktiv jobbsøker, han har allerede klart for seg hva som kunne vært drømmejobben. Han håper på å lande jobb i et spillselskap hvor han kan fortsette å gjøre det han elsker, nemlig å lage 3D-modeller.

Å få navnet sitt i rulleteksten på et publisert spill, film, eller lignende hadde vært en drøm, avslutter han.

📷: «A Brewing Escape». Se mer her.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Bli 3D-designer og jobb med spill, VFX, visualisering, AR og VR eller i andre bransjer. Studiet benytter nyeste teknologi og arbeidsmetoder, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top