18-åringen gikk rett fra videregående til å studere UI-design som nettstudent. – Oppfølgingen er helt fantastisk, sier hun.

Jeg fant studiet i UI-design og følte at det var skreddersydd til tankene og ønskene jeg hadde i hodet, smiler Anine Rønningen-Holtet (18).

Hun studerer UI-design fra Hurdal via Noroff Nettstudier.

Som alle andre vurderte jeg å ta et friår, men av person er jeg en som liker å gjøre masse hele tiden. Jeg fant nettstudier som en mulighet, og synes det hørtes veldig bra ut. Da får jeg akkurat det som passer mest for meg, en hverdag med faglig innhold og utfordringer som jeg kan styre litt selv. I form av når, hvor og hvordan jeg studerer.

Jeg har alltid hatt interesse for form, farge, fotografering og stil.

Drømmer om å bli arkitekt eller designer

UI-design står for user interface og omhandler den grafiske layouten og brukergrensesnittet til et digitalt produkt, som en nettside eller applikasjoner. Gjennom studiet lærer Anine om den visuelle utformingen av elementene som en bruker kan samhandle med i et digitalt produkt.

Jeg har alltid hatt interesse for form, farge, fotografering og stil. Det begynte nok med klær, men har gått mer og mer over til det digitale etter hvert som jeg har blitt litt eldre. Helt siden barneskolen har jeg hatt en plan om å bli arkitekt eller designer, forteller hun engasjert.

Hvordan vil du si at det fungerer å studere UI-design via nettstudier?

Veldig bra. Jeg er faktisk skikkelig imponert. Oppgavene og alt det man skal gjennomføre er ofte veldig selvforklarende og lett å forstå. Oppfølgingen fra faglærerne er helt fantastisk. På flere plattformer får man raskt svar på akkurat det man lurer på, sier 18-åringen.

Studiet er tilgjengelig via nettstudier, og neste oppstart er allerede 18. oktober.

«"
Foto: Privat

Livet som nettstudent

Jeg liker å få mye gjort i starten av uka. Jeg står opp ekstra tidlig de første dagene, spesielt mandager, når ny oppgave blir lagt ut, for å få gjort mest mulig og danne meg en oversikt av omfanget av oppgaven.

Hun fortsetter:

Deretter bruker jeg mandagen, tirsdagen og onsdagen til å få gjort mesteparten av jobben. Torsdag og fredag til ferdigstilling og gjennomganger. Lørdager tar jeg ofte fri og ser over en siste gang på søndager før jeg leverer. Det er veldig deilig å ha den friheten, sier Anine.

Jeg føler meg godt fulgt opp. Jeg foretrekker å sende spørsmål på mail, og det fungerer veldig bra. Jeg får oversiktlige og grundige svar raskt.

Økende behov for UI-designere

Både norske og internasjonale selskaper opplever et økende behov for UI-designere. Det er i dag et stort utvalg av ubesatte stillinger relatert til feltet innen ulike forretningsområder.

Om det vi lærer er relevant for arbeidslivet? Absolutt ja, sier Anine.

Jeg ønsker å bruke dette året med nettstudier til å se meg rundt etter hva som passer meg aller, aller best, sier hun.

Til slutt, har du noen råd til nye nettstudenter?

Noen vil tenke at det er krevende med mye arbeid, men da er det viktig å tenke på at det er mennesker i andre enden av PC-skjermen som har laget dette og skal hjelpe deg gjennom. Det er mye mer likt vanlige studier enn man skulle tro, avslutter Anine.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UI-design, utdanning

UI-design

Blir klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse i brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top