Bjørn studerer digital prototyping på nett. – Det er et veldig fremtidsrettet studium, sier nettstudenten.

Bjørn Hemmingsen (50) studerer digital prototypingnett. Den toårige utdanningen gir solide arbeidsmuligheter i mange bransjer.

– Det å kunne sette ideer til livs på mange ulike måter er veldig relevant i et moderne arbeidsliv. Man lærer å produsere tekniske tegninger, design og modeller som danner det grunnleggende fundamentet for produksjon innen flere områder, som for eksempel elektronikk, mekanisk industri, redskaper, møbler og komponenter, forteller Bjørn. 

Studiet gir praktiske ferdigheter innen mekanisk og konseptuelt design. Det foregår i sin helhet på nett, og Bjørn kan dermed selv styre sin egen studiehverdag.

– Det gir meg mye frihet i hverdagen, men det er viktig å være fokusert og ha god selvdisiplin. Ved utdanningen hos Noroff får jeg samme vitnemål etter endt utdanning som klasseromstudentene. Dette var også en avgjørende faktor for meg, da jeg ikke bor ved noen campus, forteller han.

Godt samarbeid med medstudentene

Det vi lærer på studiet er høyst relevant for arbeidslivetBjørn Hemmingsen

Bjørn beskriver studiehverdagen sin som travel, men rutinepreget. 

– Jeg følger dagens leksjoner på morgenen, før jeg på ettermiddagen jobber med teoretiske og praktiske oppgaver. Det er greit å holde seg a jour med leksjonene, slik at man kan diskutere det samme emnet med faglærerne og de andre studentene. Samtidig kan man velge å jobbe med oppgavene når som helst, så lenge man leverer dem innen fristen. Dette gir god fleksibilitet gjennom hele uka, slik at jeg også kan gjøre lekser sammen med barna mine når det trengs, forteller han. 

Han fortsetter: 

– Nettstudiene funker veldig bra, og jeg synes det er supert at høyere utdanning har omstilt seg til å gjøre det gjennomførbart å studere digitalt. Nettstudier har tatt nye skritt og utviklet seg mye de siste årene. 

Selv om han ikke treffer sine medstudenter fysisk, opplever Bjørn å ha et godt klassemiljø med sine medstudenter på nettstudiet.

– Jeg har fått veldig god kontakt med mine medstudenter. Det er helt fantastisk, spesielt om man samkjører og holder på med samme oppgave på samme tid. Det å få prosjektoppgaver hvor studentene må samarbeide gjør også at vi blir godt kjent med hverandre. Vi har kontakt med hverandre nesten hver dag, selv om vi sitter på hver vår kant av landet. Det er kjekt, smiler han. 

Se Bjørns studentarbeid her!

Praksis i bedrift

På slutten av studiet hadde Bjørn praksis i en bedrift som produserer filter, ventiler og ulike prosjekter til oppdrettsnæringen, hvor han fikk ta i bruk kunnskapen han har tilegnet seg i praksis.

– Jeg arbeidet med det meste av det jeg har lært på studiet her, så jeg fikk virkelig se at det vi lærer på studiet er høyst relevant for arbeidslivet, forteller han. 

– Hvor håper du at veien går etter at du er ferdig hos Noroff?

– Jeg håper å få jobbe med alt jeg har lært. Det tror jeg ikke blir noe problem, da mange bedrifter produserer mange ulike produkter til ulike funksjoner. For å kunne produsere trenger alle konseptutvikling, design, tegninger og visualiseringer for å kunne presentere produktet til kunden, avslutter han. 

Digital prototyping har oppstart 19. oktober hos Noroff nettstudier. Les mer om den fremtidsrettede utdanningen her.


Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top