UX-design handler mye om empati og det å forstå hvordan forskjellige grupper med brukere tenker, sier Christine (27).

Christine Munthe er 27 år gammel, bor i Oslo og studerer UX-designNoroff Nettstudier

Fagfeltet er jo relativt ferskt, og ikke alle selskaper vet om verdien av å engasjere eller ha en in-house UX designer. Christine Munthe

Jeg hadde ikke hørt om UX-design før jeg browset nettsidene til Noroff for å finne noe interessant. Fagfeltet er jo relativt ferskt, og ikke alle selskaper vet om verdien av å engasjere eller ha en in-house UX designer. UX-design handler mye om empati og det å forstå hvordan forskjellige grupper med brukere tenker. Det syns jeg er veldig spennende, forteller hun engasjert.

Det ettårige studiet i UX-design er tilgjengelig på campus i Kristiansand, Oslo og via nettstudierDet er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i konseptene, prosessene, metodene, verktøyene og teknikkene innen bruker-sentrert design. 

«»

Foto: Adobe Stock

Balanserer jobb og studier

Som deltidsstudent mottar Christine oppgaver annen hver uke. Når hun valgte studium var det svært viktig for henne at hun selv kunne styre hverdagen, for å best kunne balansere hverdagen sin.

Når opplegget er publisert kan jeg gå gjennom «forelesningene» i mitt eget tempo, og begynne på oppgaven når jeg måtte ønske det, sier Christine.

Det er viktig for meg til en viss grad å kunne bestemme selv når og hvor jeg skal studere sånn at det blir mulig å balansere og å være fleksibel i forbindelse med jobben min. Noen ganger har jeg viktige møter på jobben jeg ikke kan hoppe over, og da er det fint å kunne komme på jobb utenom de dagene som er avtalt. Siden jeg selv bestemmer når jeg ønsker å studere, kan jeg da være svært fleksibel når det er ønskelig.

«»

Fra Christines hjemmekontor, sammen med Tom og Klaus. Foto: Privat

Tett oppfølging

Oppfølgning av nettstudenter er svært viktig da man aldri fysisk er til stede på campus. 

Dersom jeg ikke har vært innlogget i det digitale klasserommet på en stund sender faglærerne meg en e-post og hører hvordan det går. Når jeg trenger å utsettelse innleveringer er de svært imøtekommende og hjelpsomme.

Dessuten virker det for meg som de gjør alt de kan for å hjelpe studentene å komme i kontakt med hverandre. Alt er tilrettelagt fra faglærers side og de er ekstremt nøye med å gi tilbakemeldinger på oppgaver. Det er aldri noen tvil om hvor jeg står når det gjelder det akademiske, forteller hun.

Hvor går veien videre, etter at du er ferdig hos Noroff?

Jeg håper jeg kan hjelpe bedriften jeg jobber i med å løfte UX designet på tvers av systemene vi bruker, og at brukerne får en bedre opplevelse når de skal jobbe med systemene. Jeg håper også at jeg kan hjelpe nøkkelpersoner i bedriften med å forstå hvor viktig god research er, sånn at det i fremtiden ikke blir begått samme feil hvor det er brukt for lite tid og penger på dette.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top