Teknisk design er et kreativt og interessant fag, hvor jeg får kunnskap og erfaring med bransjerelatert programvare innenfor mange aspekter som 3D modellering, arkitektur og visualisering.

Gjermund Graver (45) studerer teknisk design med DAK hos Noroff. For 45-åringen var det svært viktig at studiet skulle gi relevante jobbmuligheter. Til å begynne med var han litt skeptisk til å studere på nett, men det har vist seg å fungere bra. 

Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til nettstudier da jeg visste at det ville kreve mye selvdisiplin. Heldigvis har jeg hatt en positiv erfaring med dette, sier han.

Han trekker frem de obligatoriske innleveringene som god hjelp, som gjør at han må jobbe jevnt. 

Det er klart at motivasjonen blir satt på prøve til tider, men studiet er veldig interessant, sier han engasjert.

Nøkkelen til suksess som nettstudent

Jeg erfarte tidlig i studiet at det å innføre faste rutiner for hvilket tidspunkt jeg skulle studere på var nyttig for meg. Som sagt krever nettstudier selvdisiplin, sier 45-åringen. 

Teknisk design med DAK er en praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

Teknisk design er et kreativt og interessant fag, hvor jeg får kunnskap og erfaring med bransjerelatert programvare innenfor mange aspekter som 3D modellering, arkitektur og visualisering. Hele prosessen fra vi begynner å tegne enkle linjer i 2D til det til slutt blir et produkt, eller et bygg visualisert i 3D, er både givende og veldig tilfredsstillende, sier 45-åringen engasjert.

Teknisk design falt som et naturlig valg for meg da jeg alltid har hatt en interesse for tegning generelt.

Han fortsetter:

Det mest interessante under studiet har vært å få innsikt i hele prosessen fra prosjektplan til ferdigstillelse av et prosjekt. Alle stadier krever nøyaktighet, kreativitet og kunnskap. Dette, sammen med at man får bruke den mest relevante programvaren, har vært veldig viktig.

Det er gode muligheter for å bli kjent med sine medstudenter, selv som nettstudent.

For tiden jobber jeg på et samarbeidsprosjekt hvor vi er to studenter som arbeider sammen. Det har vært en lærerik prosess å utveksle ideer og erfaringer, og man kjenner seg igjen når man diskuterer utfordringer man har og hvordan man har løst disse, sier han.

Gjermund forteller også om et godt samarbeid mellom studenter og lærere. Han opplever at han får god og rask oppfølging når han har behov for det, og han synes også at informasjonen han fikk i forkant av studiet var svært bra.

«"

Veien videre

For Gjermund var det viktig å velge et studium hvor man hadde gode jobbutsikter etter endt utdanning. Nå drømmer han om å jobbe som teknisk tegner.

Jeg håper og tror at jeg etter endt utdanning kan få meg en studierelatert jobb som teknisk tegner. Hvilken vei jeg går blir nok litt tilfeldig avhengig av jobbtilbud, men alle de forskjellige fagfeltene i studiet har for min del vært like spennende. Så om det blir BIM eller produkt design er helt åpent, avslutter han.

Hold deg oppdatert

Gjør som hundrevis av andre studenter og motta nyttige råd om hva du bør tenke på når du skal velge din utdanning. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top