Etter mange år i helsevesenet valgte 34-åringen å starte på nettstudier i Nettverk og IT-sikkerhet.
– Jeg ønsket nye utfordringer i arbeidslivet.

Ronja Omar-Sundal ønsket å prøve en helt ny karrierevei, og opplevde at IT fremsto som et spennende og ettertraktet fagfelt. Hun valgte å studere Nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff Nettstudier, en praktisk IT-utdanning hvor man lærer å bekjempe hacking og datakriminalitet.

Jeg ville være med på den reisen, og jeg angret bare på at jeg ikke hadde gjort det tidligere, sier hun.

Det fine med å studere på nett er at man kan jobbe ved siden av studiene. Ronja Omar-Sundal

Kombinerte jobb og nettstudier

Nettstudiene gjorde at Ronja kunne kombinere studiene med andre forpliktelser.

Det fine med å studere på nett er at man kan jobbe ved siden av studiene. Jeg måtte jobbe fulltid ettersom jeg var voksen da jeg byttet karriereretning, forteller hun.

Mens Ronja studerte på Noroff var hun med på Atea sitt traineeprogram, hvor hun fikk en smakebit på IT-bransjen.

Traineeprogrammet fra Atea var helt fantastisk. Jeg lærte masse om bransjen, produkter og løsninger, og ikke minst IT-sikkerhet. Programmet hjalp meg også med å finne ut hvem jeg er, hva jeg passet til og hva som var min greie i bransjen. Jeg fant ut at jeg ikke ønsket å jobbe teknisk, men heller med rådgiving og salg.

Jobber som regional salgssjef

Ronja jobber i dag som regional salgssjef i Palo Alto Networks, som er et globalt IT-sikkerhetsselskap. Her jobber hun med salg av IT-sikkerhetsløsninger. Selskapet er en ledende leverandør av sikkerhetsløsninger for nettverk, sky og mobile plattformer. De tilbyr produkter og tjenester som hjelper virksomheter med å beskytte seg mot dagens trusler, og å sikre nettverk og data mot cyberangrep.

Vi leverer en helhetlig IT-sikkerhetsplattform til våre kunder. Vi sikrer alt fra brukere, applikasjoner, data og nettverk på tvers av lokasjoner, forteller Ronja.

Jobben hennes som regional salgssjef innebærer å gi råd og informasjon om IT-sikkerhetsløsninger, samt å følge opp kunder som hun er ansvarlig for.

Deler sine erfaringer med andre

Ronja forteller at hun har inspirert og motivert mange andre til å starte på Noroff. Nylig var hun også på Noroff sin campus i Oslo for å holde foredrag for studentene.

Foredraget handlet om min reise, men det sentrale budskapet jeg ønsket å formidle var viktigheten av å gå ut av komfortsonen sin og det å våge. For å komme dit man ønsker må man være på og ikke være redd for å få et nei. Jeg delte også tips i forhold til hvordan man skiller seg ut når man søker jobb.

Hun fikk gode tilbakemeldinger fra studentene etter foredraget.

Mange satt stor pris på at jeg delte mine erfaringer og mine tips til hvordan man kan få en fot innenfor bransjen, sier Ronja.

Mange satt stor pris på at at jeg delte mine erfaring og mine tips til hvordan man kan få en fot innenfor bransjen. Ronja Omar-Sundal

Ronja var på Noroff Oslo for å holde foredrag for studentene. Foto: Privat.


Relaterte studier

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor in Digital Assurance and Security Management, Digital informasjons­sikkerhetsstyring og -tilsyn - utdanning

Bachelor in Digital Assurance and Security Management

Jobb med sikkerhetsstyring og sikring av verdifulle digitale eiendeler. Denne bacheloren dekker IT-kunnskap, fra forretningsprosesser til databasesystemer, ledelse og IT-arkitektur.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top