Den tidligere Noroff-studenten har tatt en utdanning som gir ettertraktet kompetanse: - Jeg valgte å studere Nettverk og IT-sikkerhet fordi det virket veldig spennende.

Innen 2030 vil det være behov for 40.000 flere sysselsatte med IKT-utdanning, i følge Abelia. Dette gir gode jobbmuligheter for studenter som velger utdanninger innen IT.

Tidligere student på Nettverk og IT-sikkerhet ved Campus i Oslo, Stine Hallme Karlsen, sikret seg jobb allerede før hun hadde fullført studiene. I dag jobber hun som senior driftskonsulent i Orange Business Services, tidligere kjent som Basefarm. Selskapet er en ledende global leverandør av skytjenester og datadrevne løsninger.

Jeg så stillingen som driftskonsulent på Finn.no og synes den hørtes veldig spennende ut, så da valgte jeg å søke, sier hun.

Bransjerelevant kompetanse

Jobben til Stine går ut på å være førstelinje support for kunder og systemer. Hun forteller at hun har en veldig variert arbeidsdag med en rekke spennende utfordringer.

Systemene består stort sett av Linux, Windows Server eller skyløsninger, noe vi hadde mye om på Noroff. Stine Hallme Karlsen

Vi begynner arbeidsdagen med morgenmøte hvor vi går igjennom det som har skjedd kvelden og natten før. Deretter begynner vi å løse diverse oppgaver, som kan være å gå igjennom feil som har oppstått eller endringer som må gjøres i kundenes systemer.

Hun opplever at hun har fått mye bruk for kompetansen som hun har tilegnet seg gjennom studiene på Noroff. Dette har gjort det enklere å kunne sette seg inn i systemene hun jobber med hos Orange Business Services.

Systemene består stort sett av Linux, Windows Server eller skyløsninger, noe vi hadde mye om på Noroff. Det har gjort det enklere for meg å utvikle meg videre i jobben, forteller Stine.

Mangel på personer med IKT-kompetanse

Behovet for Stines kompetanse vil fortsette å øke i årene fremover. Abelia melder om rekrutteringsutfordringer knyttet til alle typer IKT-spesialiteter. Flertallet av medlemsbedriftene i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, opplever utfordringer med å rekruttere personer med IKT-kompetanse. Dette kommer frem i rapporten «IT-næringens kompetansebehov – kompetanseområder som blir viktigere i næringen fremover»

Det er spesielt et økende behov for software- og systemutviklere, og personer med kompetanse om datasikkerhet, kunstig intelligens og maskinlæring.

Studiet i Nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff fokuserer på grunnleggende sikkerhetsarbeid som risikovurdering og sårbarhetsanalyse. Målet er at du skal bli en selvstendig systemadministrator med evne til å implementere effektive sikkerhetstiltak og gjennomføre etterforskninger innen IT-sikkerhet.

Du kan studere Nettverk og IT-sikkerhet via nettstudier og på campus i Oslo, Bergen og Stavanger.

Les også: Stort behov for systemutviklere  


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top