Simon valgte å benytte seg av Noroff sin 2+1 avtale, som gir mulighet til å søke seg direkte inn på tredjeåret av en bachelorgrad i utlandet.

Noroff har et tett samarbeid med flere utenlandske utdanningsinstitusjoner. Etter toårig fagskoleutdannelse på Noroff kan du ved de fleste av våre studier benytte deg av skolens samarbeidsavtaler og søke direkte inn på tredjeåret på internasjonale bachelorgraderDette var noe Simon Kjerrgård Aase (31) valgte å gjøre etter å ha fullført nettverk og IT-sikkerhet i Bergen.

Studiet i Wales var veldig vellykket. Retningen jeg valgte hadde ingen eksamener, men oppgaver og rapporter som måtte inn. Man jobbet både individuelt og sammen i grupper. Dette er en fin måte å vise sin kunnskap på, og man får føle på hvordan det ville vært i arbeidslivet, sier han.

Det er flere ulike bachelorgrader å velge mellom i Wales. Simon valgte å ta en bachelor i Applied Cyber Security i den lille byen Newport.

Selv om det er en liten by har den alt man trenger av spisesteder, barer og parker. Storbyene Cardiff og Bristol ligger bare en halvtime unna med tog eller bil, der finner man mer uteliv og restauranter, forteller han.

Jeg anbefaler alle sterkt å benytte seg av 2+1 avtalen. Simon Kjerrgård Aase

📷: Hverdagen i Wales. Foto: privat.

- Veien fra studiet til bransjen føltes kort

Nå jobber Simon som Project Engineer i teknologiselskapet ABB, innenfor Cyber Security og infrastruktur. Her jobber han med data og nettverksikkerhet opp mot olje – og gassindustrien. 31-åringen valgte Noroff, fordi han ønsket å gå på en fagskole hvor han fikk en mer praktisk tilnærming til fagfeltet.

Veien fra studiet til bransjen føltes kort. Man vil sikkert alltid trenge arbeidsspesifikk opplæring, men all den praktiske kompetansen man har bygget underveis har allerede kommet godt med i den nye jobben og i jobbsøkerprosessen.

Den tidligere Noroff-studenten forteller at han er veldig glad for at han valgte å bygge på fagskoleutdannelsen med ett år utlandet, dette gav verdifull erfaring. 

Jeg hadde lite til ingen forkunnskap innen Cyber Security da jeg startet på studiet, og var derfor usikker på hvor vanskelig dette kom til å bli. Jeg bestemte meg tidlig for å se på studiehverdagen som en normal arbeidshverdag, og jobbet med skole fra 8-16 hver dag. Dette gjorde at kunne ta meg fri hver kveld og helg, sier han.

Jeg anbefaler alle sterkt å benytte seg av 2+1 avtalen. Det siste året i utlandet sikrer deg bachelorgraden og gjør at du stiller mye sterkere ved jobbsøking.

Kunne du tenke deg å benytte deg av Noroff sin 2+1 avtale? Les mer om den her.

Studiet i nettverk og IT-sikkerhet er tilgjengelig i Oslo, Bergen, Stavanger og som nettstudier. Våre nettstudier har neste oppstart 17. oktober.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top