Chloé studerer digital etterforskning på nett: – Det gir meg muligheten til å studere når det passer meg.

Så lenge hun kan huske, har Chloé Liland (21) vært interessert i teknologi og elektronikk. Som ungdomsskoleelev ble hun interessert i spill, og på videregående bygget hun en datamaskin.

– Dessverre holdt jeg denne siden av meg skjult, og jeg hadde dessuten ikke så mye tid til ekstra hobbyer, ettersom jeg var en aktiv danser. Etter videregående tok jeg et friår og jobbet innen økonomi, men fant raskt ut at det ikke var noe for meg. Til og med etter at jeg kom inn på Noroff tok det litt tid før jeg fortalte de rundt meg hva jeg skulle studere – de trodde vel at jeg skulle bli lærer eller noe sånt, smiler hun.

Digital etterforskning er et relativt nytt fagfelt, og når Chloé forteller andre hva hun studerer, spør de ofte om hun driver med hacking.

– Det er jo så mye mer enn det. Personlig synes jeg det er interessant å analysere hvordan folk tenker for å finne ut hvor de kan gjemme bevis. Vi lærer også om hvilken informasjon datamaskinen lagrer om folks atferd og rutiner, forteller hun.

Nettstudier gir meg muligheten til å studere når det passer meg, men det gir fortsatt tilgang til støtte fra lærere og medstudenterChloé Liland

Frihet til å studere når og hvor hun vil

Som nettstudent ved Noroff har man friheten til å studere hvor man vil, når man vil. Fleksibiliteten er noe Chloé setter stor pris på.

– Jeg har vært i en situasjon hvor jeg ikke hadde muligheten til å møte opp fysisk til timer. Nettstudier ga meg muligheten til å fortsette skolegangen, sier hun.

Hun fortsetter: 

– Nettstudier gir meg muligheten til å studere når det passer meg, men det gir fortsatt tilgang til støtte fra lærere og medstudenter. Gjennom gruppearbeid har jeg fått kontakt med noen av medstudentene mine, og lærerne er flinke til å følge opp fremgangen vår og er tilgjengelige mesteparten av arbeidsdagen for spørsmål. Noroff arrangerer også quizkvelder og andre aktiviteter på nett som gir mulighet til å være sosial utenom fagene.

Relevant for arbeidslivet

Chloé forteller at hun opplever at studiet har en tydelig kobling til bransjen, og at det hun lærer gir henne hands-on erfaring.

– Ved å jobbe med kopier av datamaskiner på den måten vi gjør får vi direkte erfaring med å analysere informasjon. Vi lærer også å analysere verktøyene vi bruker, noe som også er en viktig del av prosessen, sier hun.

Bachelor i digital etterforskning er tilgjengelig som nettstudium og på campus Kristiansand. Det er fortsatt ledige studieplasser, og du kan sikre deg din studieplass nå.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor i Applied Data Science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen maskinlæring, kunstig intelligens og big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top