23-åringen fikk jobb raskt etter endt studium: – Jeg har fått bruk for mye av det jeg lærte på Noroff.

Da Aksel Telle (23) var ferdig med fagbrevet sitt, kjente han at det han egentlig ønsket var å jobbe med noe innenfor data og teknologi. Han husket Noroff fra en stand på The Gathering.

– Jeg jobbet i telekommunikasjon, men følte ikke at det var helt riktig for meg. Da jeg begynte å se på skoler jeg ville gå på, kom jeg på at jeg hadde sett Noroff på The Gathering. Jeg har stor interesse for teknologi og data, og fant ut at nettverks- og systemadministrasjon passet perfekt, forteller Aksel.

Han fortsetter:

– Dette er jo egentlig en ettårig utdanning, men da jeg var ferdig fant jeg ut at jeg ville fortsette, og hoppet inn på andreåret på nettverk og IT-sikkerhet. Det fungerte fint, siden førsteåret på nettverk og IT-sikkerhet er det samme som årsstudiet i nettverks- og systemadministrasjon.

Jobber for stort datafirma

Grunnlaget jeg har fått på studiene har ført til at jeg enklere klarer å sette meg inn i nye systemerAksel Telle

Raskt etter at studiene var over, fant han drømmejobben. 

– Jeg har fått meg jobb i Basefarm, et stort datafirma som tilbyr løsninger for bedrifter i Norge og rundt om i Europa. Da jeg fant jobben på Finn, så jeg at det var en bedrift som trengte den kompetansen jeg har fått på utdanningen, sier han.

Aksels jobb går ut på å være førstelinjes support for systemer og kunder. Han har en variert arbeidshverdag, med mange ulike utfordringer som kan oppstå i løpet av en dag.

– Vi starter dagen med å ha et møte hvor vi går gjennom hva vi skal gjøre den dagen. Deretter jobber vi med å løse diverse oppgaver, som å jobbe med systemer, gå gjennom feil som dukker opp, og å lære og utvikle oss, forteller han.

Han opplever at han får bruk for mye av det han har lært på studiene.

– Jeg har fått bruk for mye av det jeg lærte på Noroff. Grunnlaget jeg har fått på studiene har ført til at jeg enklere klarer å sette meg inn i nye systemer, som Windows Server, Linux, og så videre. Det har kommet godt med i jobben, sier han.

Nettverks- og systemadministrasjon og nettverk og IT-sikkerhet tilbys i Oslo, Bergen, Stavanger, og som nettstudier. Neste oppstart på nett er allerede 11. januar, og du kan sikre deg studieplass nå.


Relaterte studier

Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top