– I IT-bransjen er det endeløse valgmuligheter for hva jeg kan spesialisere og fordype meg i, sier 23-åringen.

– Jeg har likt teknologi siden jeg var liten, så det var ikke et vanskelig valg, forteller Andreas Bueng (23). Han studerer nettverks- og systemadministrasjonnett. Han tar studiene på deltid for å kunne kombinere det med fulltidsjobb.

– Jeg valgte utdanningen da jeg bestemte meg for å bytte yrke. I IT-bransjen er det endeløse valgmuligheter for hva jeg kan spesialisere og fordype meg i, noe jeg setter stor pris på, sier han.

Fleksibel studiehverdag

Som nettstudent har man mulighet til å studere hvor man vil, når man vil. Det er en fleksibilitet Andreas setter stor pris på.

– Friheten er ubeskrivelig for meg, da jeg kan kombinere fulltidsjobb med deltidsstudier uten å tape inntekt, forteller han.

Han fortsetter: 

Koblingen til bransjen er garantert derAndreas Bueng

– Min studiehverdag starter når jeg kommer hjem fra jobb og trening. Da kan jeg begynne å lese og se videoer av materialet vi lærer om. Gjennom hele dagen har jeg også kontakt med mine medstudenter og lærere på Discord. Der er jeg med i diskusjoner, leser relevant fagmateriale delt av andre, og har det gøy! 

Studentmiljøet i klassen er noe Andreas verdsetter, og han forteller at han har god kontakt med medstudentene sine.

– Vi er en hyggelig gjeng hvor alle har samme mål, og vi deler positive tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk for å bli bedre. Vi har også en gruppe på Discord hvor vi har samlet alle studentene i Oslo, hvor man kan planlegge å møtes. Jeg vet at studenter i andre byer har gjort det samme, sier han.

– Koblingen til bransjen er garantert der

Nettverk- og systemadministrasjon er en praktisk IT-utdanning hvor man lærer om administrasjon av nettverk og systemer. Man får jobbe med reelle, praktiske og relevante oppgaver som gir et godt innblikk i utfordringene og problemstillingene man kan forventes å jobbe med 

– Så langt har vi hatt om det fundamentale innen IT. Vi har vært innom hvordan PCen er bygd opp, og mer detaljert om hvordan den fungerer. Det mest nyttige jeg har lært er nok hvordan man kan være kreativ i yrket, og hvilket tankesett man må ha med hensyn til problemer og løsninger. Dette er garantert noe vi vil møte på i hverdagen som ferdig utdannet teknolog, sier Andreas.

Han forteller at man på studiet lærer om flere ulike bransjerelevante temaer, for eksempel cloud computing, som vil være viktig å ha kunnskap om i arbeidslivet.

– Jeg vil si at koblingen til bransjen garantert er der, sier han.

Når han er ferdig å studere ved Noroff, planlegger Andreas å gå videre for å få en bachelorgrad. Han har tre gode tips til nye nettstudenter. 

– Vær forberedt, vær lærevillig, og spør heller faglærerne en gang for mye enn en gang for lite, smiler han. 

Studiet i nettverks- og systemadministrasjon tilbys både som nettstudier og på campus i Oslo, Bergen og Stavanger. Du kan lese mer om studiet her.


Relaterte studier

Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top