Han studerer nettverk- og systemadministrasjon hos Noroff nettstudier, og kombinerer studiene med fulltidsjobb og familieliv.

– IT er noe som alltid har interessert meg. Etter min første bachelorgrad i IKT fra Serbia, ønsket jeg å studere mer også her i Norge. I et land som investerer så mye i den digitale fremtiden, blir det behov for å utdanne fagfolk med riktig kompetanse. Det var dermed et enkelt valg for meg å velge den riktige utdanningen, forteller Predrag Stipanovic (44). 

Nettverk- og systemadministrasjon er en praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Predrag er interessert i informasjon og cybersikkerhet, og synes det er spennende å lære om nye systemer og metoder. 

– I denne bransjen er det veldig viktig med faglig påfyll, og det å lære nye ting er noe jeg alltid har satt pris på og syntes er spennende, sier han.

Kombinerer studiene med andre forpliktelser

I et land som investerer så mye i den digitale fremtiden, blir det behov for å utdanne fagfolk med riktig kompetansePredrag Stipanovic

Ved siden av nettstudiene ved Noroff, jobber Predrag 100 prosent som ingeniør på IT-avdelingen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås. Han valgte nettstudiene på grunn av fleksibiliteten det gir.

– Med to små barn hjemme og 100 prosent stilling på jobb, er det ikke mye tid om dagen for å studere. Derfor valgte jeg nettstudier, som gir meg frihet til å bestemme når og hvor mye jeg skal studere hver dag, sier han. 

Han fortsetter: 

– Jeg begynner ofte å studere etter at barna har lagt seg, som vil si cirka klokken åtte om kvelden, frem til elleve-tolv. Det har vært hverdagen min de siste to årene. Jeg forsøker å studere hver dag, og det har nå blitt en rutine som er ganske enkel å følge. 

Gir bedre muligheter i arbeidslivet

Predrag har ikke studert på nett tidligere, men synes overgangen til nettstudier har gått bra. 

– I begynnelsen var det vanskelig å bli vant til alle disse nye plattformene, men nå er alt bra. Nå mener jeg at dette er en perfekt måte å studere på, forteller han.

Han ser tydelig koblingen til bransjen, og ser at det han lærer er relevant for jobben han allerede har som IT-ingeniør.

– Jeg opplever absolutt at det jeg lærer er relevant for arbeidslivet. Siden jeg allerede er i jobb, ser jeg at studiene gir meg mer kompetanse og bedre muligheter på arbeidsmarkedet, sier han.

Nettverk- og systemadministrasjon er en toårig utdanning som tilbys på nett og på campus i Oslo, Bergen og Stavanger. Det er fortsatt mulig å søke opptak til studiet med oppstart 19. oktober. 

Søk studieplass


Relaterte studier

Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top