Han studerer nettverk- og systemadministrasjon hos Noroff nettstudier, og kombinerer studiene med fulltidsjobb og familieliv.

– IT er noe som alltid har interessert meg. Etter min første bachelorgrad i IKT fra Serbia, ønsket jeg å studere mer også her i Norge. I et land som investerer så mye i den digitale fremtiden, blir det behov for å utdanne fagfolk med riktig kompetanse. Det var dermed et enkelt valg for meg å velge den riktige utdanningen, forteller Predrag Stipanovic (44). 

Nettverk- og systemadministrasjon er en praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Predrag er interessert i informasjon og cybersikkerhet, og synes det er spennende å lære om nye systemer og metoder. 

– I denne bransjen er det veldig viktig med faglig påfyll, og det å lære nye ting er noe jeg alltid har satt pris på og syntes er spennende, sier han.

Kombinerer studiene med andre forpliktelser

I et land som investerer så mye i den digitale fremtiden, blir det behov for å utdanne fagfolk med riktig kompetansePredrag Stipanovic

Ved siden av nettstudiene ved Noroff, jobber Predrag 100 prosent som ingeniør på IT-avdelingen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås. Han valgte nettstudiene på grunn av fleksibiliteten det gir.

– Med to små barn hjemme og 100 prosent stilling på jobb, er det ikke mye tid om dagen for å studere. Derfor valgte jeg nettstudier, som gir meg frihet til å bestemme når og hvor mye jeg skal studere hver dag, sier han. 

Han fortsetter: 

– Jeg begynner ofte å studere etter at barna har lagt seg, som vil si cirka klokken åtte om kvelden, frem til elleve-tolv. Det har vært hverdagen min de siste to årene. Jeg forsøker å studere hver dag, og det har nå blitt en rutine som er ganske enkel å følge. 

Gir bedre muligheter i arbeidslivet

Predrag har ikke studert på nett tidligere, men synes overgangen til nettstudier har gått bra. 

– I begynnelsen var det vanskelig å bli vant til alle disse nye plattformene, men nå er alt bra. Nå mener jeg at dette er en perfekt måte å studere på, forteller han.

Han ser tydelig koblingen til bransjen, og ser at det han lærer er relevant for jobben han allerede har som IT-ingeniør.

– Jeg opplever absolutt at det jeg lærer er relevant for arbeidslivet. Siden jeg allerede er i jobb, ser jeg at studiene gir meg mer kompetanse og bedre muligheter på arbeidsmarkedet, sier han.

Nettverk- og systemadministrasjon er en toårig utdanning som tilbys på nett og på campus i Oslo, Bergen og Stavanger. Det er fortsatt mulig å søke opptak til studiet med oppstart 19. oktober. 

Søk studieplass

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top