– Hvis du liker utfordringer og det å plukke ting fra hverandre for så å sette dem sammen igjen, er dette definitivt fagfeltet for deg, sier den tidligere Noroff-studenten.

Da Lorena Carthy-Wilmot (29) gikk sisteåret på bachelorgraden i digital etterforskning ved Noroff Kristiansand fikk hun tilbud om en traineestilling i PwC. Det utviklet seg til å bli en fulltidsjobb. 

– Jeg jobbet som trainee mens jeg jobbet med bacheloroppgaven min, og fikk mye hands-on erfaring. Da jeg var ferdig med bachelorgraden ble jeg tilbudt en fulltidsstilling i laben. Det har vært en super start på karrieren, smiler hun. 

Hun fortsetter: 

– Jeg studerte digital etterforskning ved Noroff, og gikk ut i 2019 med toppkarakterer. Jeg har alltid elsket etterforskning, så dette er akkurat det jeg har lyst til å jobbe med!

Jobber i et bredt fagfelt

Studiet i digital etterforskning gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning. I stillingen som Senior Associate ved Forensic Technology Services i PwC Oslo jobber Lorena med et bredt spekter av saker. 

– På laben jobber jeg med mange ulike saker, og jeg får også muligheten til å samarbeide med fantastiske kollegaer i PwC over hele verden, forteller hun. 

Da jeg var ferdig med bachelorgraden ble jeg tilbudt en fulltidsstilling. Det har vært en super start på karrierenLorena Carthy-Wilmot

Etter et år i arbeidslivet bestemte hun seg for å videreutdanne seg, og hun kombinerer nå jobben med en mastergrad i Cyber Security ved Teesside University i England.

– Jeg ønsket å vente et år, slik at jeg kunne fokusere fullt og helt på jobben i mitt første år på laben. Jeg blir ferdig med mastergraden min i 2022. I tillegg har jeg tatt diverse kurs for å forbedre ferdighetene mine, sier hun. 

– På hvilke måter føler du at graden din fra Noroff har forberedt deg på arbeidslivet?

– Det mest nyttige er nok at jeg har lært hvordan man faktisk gjør ting, og ikke kun hvordan man bruker verktøy. På studiet lærer man å dykke dypt inn i temaene, og på denne måten har jeg også forbedret mine evner. Jeg har også erfart at det er lurt å være åpen for å spørre om hjelp og å samarbeide. Det er veldig viktige egenskaper når man jobber i tech, sier hun.  

Godt studentmiljø

Lorena var en svært aktiv student, og husker studentmiljøet ved Noroff Kristiansand som godt. 

– Det er litt hva du gjør det til, men jeg trivdes svært godt, og vi hadde mange morsomme aktiviteter i løpet av studietiden. Vi arrangerte alt fra code jams til Dungeons & Dragons-turneringer. Det er helt fantastisk utstyr på campus, og det kan man bruke til å arrangere aktiviteter og ha det morsomt sammen med studievenner, forteller hun.

– Hva vil du si til studenter som vurderer å studere digital etterforskning?

– Kjør på! Hvis du liker utfordringer og det å bryte ned informasjon i deler for så å pusle dem sammen igjen, er dette definitivt fagfeltet for deg. Selv om noen av fagene kan være vanskelige, må man huske at skolen er et sted hvor man skal lære. Ingen forventer at du skal kunne alt før du begynner, og alt du trenger er egentlig interessen for å lære og utvikle deg, avslutter hun.

Bachelorgraden i digital etterforskning tilbys på campus Kristiansand og som nettstudier


Relaterte studier

Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top