Nå går hun andreåret på nettverk og IT-sikkerhet ved Noroff, og jobber 100 prosent som tekniker hos IT-selskapet Intility.

Det toårige studiet i nettverk og IT-sikkerhet gir deg kompetanse til å bekjempe hacking og IT-kriminalitet, og tilbys også på campus i Oslo, Stavanger og Bergen. Nikita Migisha Munyaruguru (21) fattet interesse for emnet etter en praksisperiode hos Statsadvokaten.

– Hackingtrusselen blir bare større og større, og det kommer stadig flere kreative metoder for hackere og de som driver med cyberkriminalitet. Det er et spennende fagfelt fordi man aldri blir utlært, og man må alltid holde seg oppdatert i denne bransjen, sier hun.

Hun fortsetter:

– Jeg ble interessert i cyberkriminalitet og digital etterforskning da jeg jobbet som kontorlærling hos Statsadvokaten i Troms og Finnmark. Jeg leste meg opp på studiet ved Noroff, og ble enda mer interessert. Med fagbrev fra før så jeg på det som en gyllen mulighet, forteller hun.

Jeg ble tilbudt stillingen i sommer, og har flyttet til Oslo. Det er mye takket være studiene hos NoroffNikita Migisha Munyaruguru

Fikk jobb etter kun ett år

Da hun startet på studiene, bodde Nikita i Tromsø. Kun ett år inn i studiet ble hun imidlertid tilbudt full stilling som tekniker i IT-selskapet Intility i Oslo.

– Jeg ble tilbudt stillingen i sommer, og har flyttet til Oslo. Det er mye takket være studiene hos Noroff. Jeg går fortsatt på andreåret i nettverk og IT-sikkerhet, og skal fullføre som planlagt, forteller hun. 

Når hun er ferdig med studiet ønsker hun å gå videre på en bachelor i digital etterforskning.

– Jeg ønsker å kombinere jobben i Intility med mer utdanning. Om noen år ser jeg for meg at jeg har fått en stilling i en sikkerhetsavdeling. Drømmen er å jobbe med digital etterforskning og incident response, sier hun. 

Praktisk utdanning

Som nettstudent har ikke Nikita et fysisk samlingspunkt å treffe andre studenter på, men studentene snakker sammen i forum. Det opplever hun at fungerer veldig bra.

– Jeg har fått veldig god kontakt med flere av mine medstudenter, og vi har laget oss en kollokviegruppe som strekker seg helt fra Kristiansand til Tromsø, smiler hun.

Hun er aktiv på forumet, og får god oppfølging fra faglærerne.

– Jeg er en av dem som pleier å være ganske aktiv på forumet. Det er alltid positive svar fra faglærerne, selv når man stiller «dumme» spørsmål. Hver gang jeg spør om hjelp får jeg svar, forteller hun.

Studiet i nettverk og IT-sikkerhet legger stor vekt på praktisk ferdighetsmestring, og teori etterfølges av praktisk relevant arbeid. Studiet er utviklet i tett samarbeid med næringslivet, noe Nikita merker godt.

– Jeg føler jeg har lært mye som kommer godt med i arbeidslivet. Det er en veldig praktisk utdanning hvor man blir klar for jobb, sier hun. 

Nettverk og IT-sikkerhet har oppstart på nett 19. oktober.

Er du interessert i IT?

Legg igjen din e-postadresse og få mer informasjon om IT-studiene på Noroff. Du kan når som helst melde deg av.

Jeg har lest Noroffs personvernerklæring og aksepterer at Noroff håndterer mine data som beskrevet i vilkår og betingelser.

Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (Digital Forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor i Cyber Security

IT-utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot cyberangrep, datakriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med IKT-sikkerhet og redusere digital sårbarhet.

  Nettstudier
  Oslo, Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top