Stanley jobber til daglig som webutvikler, men så et behov i bransjen for kompetanse innen IT-sikkerhet.

– Detaljkunnskap rundt god og sikker drift av IT-utstyr blir stadig mer viktig for norske og internasjonale bedrifter, sier Stanley Skarshaug (33). Han studerer nettverk og IT-sikkerhet hos Noroff nettstudier. Studiene kombinerer han med jobben som webutvikler.

– Etter at jeg startet å jobbe som webutvikler og kom i kontakt med profesjonelle programmerere, skjønte jeg raskt at kunnskap om praktisk sikring av nettverk og programvare var mangelvare. Det handlet ikke om mangel på vilje eller sløvhet, men heller at man ikke har prioritert det i en hektisk hverdag med tidsfrister og fokus på løsninger og funksjonalitet fremfor sikkerhet. Jeg så rett og slett et marked som trengte kompetente sikkerhetsfolk, forteller han entusiastisk.

Fleksibel og praktisk utdanning

Jeg så et marked som trengte kompetente sikkerhetsfolkStanley Skarshaug

På studiet lærer han om hvordan man praktisk installerer og drifter forretningskritisk utstyr som sikrer nettverk og programvare. For Stanley, som har både jobb og familie, var nettstudier et naturlig valg. 

– For meg var det egentlig ikke noe annet alternativ enn å studere på nett, siden jeg har både familie og hus. Etter at barna har lagt seg, setter jeg meg ned og studerer på kontoret på kveldene. I helgene blir det gjerne dobbelt opp med timer. Studiet er veldig fleksibelt, og i eksamenstiden kan jeg selv velge hvilken dag jeg vil gjennomføre hjemmeeksamen. Dette gjør at jeg alltid finner et tidspunkt som passer meg til å gjøre oppgavene mine, sier han.

Han fortsetter:

– Som alle andre studier er det likhet mellom hvor mye innsats du legger ned, og hvor mye du lærer. Nettstudiet er strukturert slik at man kan se opptak fra forelesninger, lese bøker og tekster skolen har skrevet, samt se innhold på LinkedIn Learning som omhandler temaene vi skal lære om. Det er også mye labarbeid, som gjør at vi får praktisk erfaring. 

Anvendbart i jobben

I jobben som webutvikler får Stanley god bruk for det han lærer på studiet. 

– Jeg har erfart at det jeg lærer på studiet kan jeg ta i bruk på jobb neste dag. Alt jeg har lært på studiet har gitt meg en dypere innsikt i og forståelse for serverdrift. Dette har jeg hatt stor glede av i jobben min, noe jeg tror at kollegaene mine også har lagt merke til, smiler han. 

– Hvor håper du at veien går etter at du er ferdig hos Noroff?

– Jeg håper på en rolle som gjør at jeg kan hjelpe bedrifter med å sikre nettverket og systemene sine fra hackere og datakriminelle, sier han. 

Nettverk- og IT-sikkerhet tilbys som nettstudier og som campusstudier i Oslo, Bergen og Stavanger. Studiet har løpende opptak, og du kan derfor sikre deg studieplass allerede nå.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top